in ,

Netflix’in 750 Milyon Dolarlık Fantastik Dizisi, Game of Thrones’un Hatasını Tekrar Etmeyecek

The Witcher yapımcısı Lauren Schmidt Hissrich, dizinin finalinde Game of Thrones’un yaptığı hataları tekrarlamayacaklarını açıkladı.

The Witcher Dizi Finali Game of Thrones Hatası
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in The Witcher dizisi 4. sezonuyla izleyicilerle buluşurken yapımcı Lauren Schmidt Hissrich, dizinin finalinde Game of Thrones’un son sezonunda yapılan hatalara düşmeyeceklerini açıkladı.

Game of Thrones dizisinin son sezonu, yayınlandığı dönemde büyük tepki toplamış ve televizyon tarihinin en tartışmalı finallerinden biri olarak anılmıştı. Bu nedenle birçok yeni fantastik dizi, final planlarını yaparken benzer hatalardan kaçınmayı hedefliyor. Şimdiyse bu yapımlar arasına The Witcher da kalıyor.

Netflix, The Witcher’ın 4. sezonunu 30 Ekim 2025 tarihinde yayınlarken dizinin beşinci ve son sezonunun çekimleri de hâlihazırda devam ediyor.

- Reklam -

4. sezonda Liam Hemsworth, Geralt rolünü Henry Cavill’dan devralarak ilk kez izleyici karşısına çıktı. Oyuncu değişikliği hamlesi, dizinin finaline dair beklentileri ve endişeleri artırmış durumda.

The Witcher 4. Sezon Yeni Fragman - Netflix

Yapımcı Lauren Schmidt Hissrich’ten The Witcher Dizi Finali Hakkında Açıklama

Yapımcı Lauren Schmidt Hissrich, Dexerto’ya verdiği röportajda dizinin sonunun planlı ve kaynak materyale sadık biçimde ilerlediğini belirtti:

“Üzerimizde fazla baskı hissetmiyoruz çünkü en başından beri şunu söyledim: ‘Kitapların ötesine geçmeyeceğiz.’ Sonu zaten biliyoruz. Kitaplar zaman zaman çılgınlaşabiliyor, ama bunu büyük bir saygıyla söylüyorum çünkü onları seviyorum.

“Sapkowski’nin bize sunduğu fantastik unsurları sonuna kadar benimsedik. Bu nedenle hangi hikâyelerle sonlanmamız gerektiğini baştan biliyorduk. Elbette bir şeyin sonuna gelmenin baskısı vardır, ama bizim için bu daha çok bir kutlamaydı. Bunu yapabildik, buraya kadar geldik.”

The Witcher 4. Sezon Yeni Fragman

The Witcher, Game of Thrones’un Hatasından Kaçabilecek mi?

Game of Thrones’un en çok eleştirilen yönlerinden biri, George R.R. Martin’in kitap serisinin tamamlanmaması nedeniyle dizinin son sezonlarında özgün senaryoya yönelmesiydi. Bu durum, finalin izleyiciler tarafından olumsuz karşılanmasına yol açmıştı.

Buna karşılık The Witcher, kaynak materyal olarak Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitaplarına sadık kalmayı sürdürüyor. İlk sezon The Last Wish (Son Dilek) ve The Sword of Destiny (Kader Kılıcı) öykü kitaplarını, ikinci sezon ise A Grain of Truth, Blood of Elves (Elflerin Kanı) ve Time of Contempt (Nefret Çağı) eserlerinin ilk yarısını işledi.

Üçüncü sezon, Time of Contempt (Nefret Çağı)’nun kalan kısmını ve Baptism of Fire (Ateşle İmtihan)’dan bazı bölümleri uyarladı. Son iki sezonun ise yazarın dokuz kitaplık serisindeki son üç eseri olan Baptism of Fire (Ateşle İmtihan), The Tower of the Swallow (Kırlangıç Kulesi) ve Lady of the Lake (Gölün Hanımı)’ni kapsayacağı doğrulandı.

- Reklam -

Dizinin yalnızca beş sezonla tamamlanması, hikâyeye planlı bir son sunma olasılığını güçlendiriyor. Hissrich, bu durumun dizinin anlatım bütünlüğünü koruyacağını belirtti.

The Witcher 4. Sezon Yayın Tarih Fragman

Başarılı Bir Kapanış Umudu

Yapımcı, dizinin beş sezona ulaşabilmesinin başlı başına bir başarı olduğunu vurguladı:

“Birçok televizyon dizisi beş sezonu göremiyor. Başından beri bu projenin bir parçası olmak ve onunla birlikte büyümek büyük bir ayrıcalıktı. Sonunda çok üzülmeyi bekliyorduk, ama aksine gurur duyduk çünkü bunu tamamlayabildik.”

Netflix, 2019’dan bu yana The Witcher evrenine büyük bir yatırım yaparak ana dizinin ilk dört sezonu ve yan yapımlar için toplamda 750 milyon dolardan fazla harcama gerçekleştirdi. Bu ölçekteki bir prodüksiyon geçmişiyle platform, macerayı güçlü bir finalle tamamlamayı ve hikâyeye görsel ve anlatısal açıdan tatmin edici bir kapanış sunmayı hedefliyor.

The Witcher’ın 4. sezonu şu anda Netflix üzerinden izlenebiliyor.

İlginizi Çekebilir: İptal Edildiği Düşünülen The Witcher Spin-off’u Sessizce Yayınlandı

Sizin The Witcher’ın final sezonundan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

  1. En başında yağtığınız hataları sıvadınız sona hata kalmadı zaten neye devam ettikleride belli değil…

  2. Yapılacak bütün hataları yaptınız finale ne kaldı? Geri kalan yapılacak saçma hata Geralt eşcinsel, annesi Afrikalı, babası Asyalı olurdu.

  3. 3. sezona kadar çok güzel ve heyecanlı bir diziydi ama 4 sezonun içine etmişler resmen. berbat ötesi.

  4. Kanka siz daha ilk sezonda saçma salak bir zaman çizelgesinde ilerleyerek dizinin içine ettiniz. Hiçbir zaman GoT gibi bir evrensel olamadınız.

  5. Ehrueheu game of thrones a laf atana kadar ondan beter olarak yaptığı hata odaklansan keşke, karakteri şaha kaldıran oyuncuyu gönderdin diziden. Sanmıyorum ki kitabı veya oyunu oynayan tek bir insan beğensin şu anki gelinen noktayı.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pasifik Okyanusu Dünya Kabuğu Parçalanıyor

Bilim İnsanları Endişeli: Okyanusun Derinlerinde Dünya’nın Kabuğu Parçalanıyor

Amazon, Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyununu İptal Etti

Yüzüklerin Efendisi Hayranlarına Kötü Haber: Amazon, Beklenen Orta Dünya Projesini İptal Etti