Menu
in , ,

ABD Savunma Bakanlığı, UFO’lar Hakkında Site Açtı: İşte Tanımlanamayan Cisimlere Resmi Bakış

ABD Savunma Bakanlığı, UFO’lar hakkında gizliliği kaldırılan bilgileri paylaştığı yeni bir web sitesi açtı. Site, devletin elinde yer alan gözlemleri ve verileri içeriyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), uzun bir süre boyunca gizlilikle örtülü kalmış olan “tanımlanamayan uçan cisimler” veya kısaca UFO’lar hakkında önemli bir adım attı. Pentagon, artık daha genel bir başlıkla “tanımlanamayan anormal fenomen” (UAP) olarak adlandırdığı bu gizemli fenomenlerin anlaşılması ve aydınlatılması için yeni bir kapı açtı.

UFO’lar yıllardır dünya genelinde merak uyandıran, tanımlanamayan uçan nesneler olarak biliniyor. Bu fenomenler geçmiş yıllardan bu yana bilim insanları, askeri personel ve halk tarafından gözlemlendi ve bazıları da kaydedildi. Ancak uzun bir süre boyunca bu olaylar hakkında resmi bir açıklama veya bilimsel bir araştırma bulunmuyordu. Bu nedenle kamuoyu söz konusu cisimler hakkında birçok spekülasyon ve komplo teorileri üretti.

Fakat özellikle bu yılın başlarında eski bir ABD istihbarat görevlisinin Amerikan ordusunun elinde dünya dışından gelen uzaylı araçlarının olduğunu söylemesi ve NASA’nın da halka açık bir toplantıda UFO’ların varlığını kabul etmesi ortalığı karıştırdı. Geçen temmuz ayında da ABD Kongresi’nde merakla beklenen UFO oturumu gerçekleşmiş ve eski istihbarat yetkilisi David Grusch, çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

- Reklam -

Şimdi de Pentagon, bu merakı gidermek ve daha fazla şeffaflık sağlamak amacıyla Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) tarafından hazırlanan yeni bir web sitesi açtı. www.aaro.mil isimli bu web sitesi, gizliliği kaldırılmış onaylanmış UFO vakaları hakkında kapsamlı bilgiler sunmayı hedefliyor.

Pentagon’un Yeni Web Sitesi İnsanların UFO Merakını Daha da Körükleyebilir mi?

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni web sitesinin onaylanmış UFO vakaları hakkında detayları içereceğini belirtti. Site, kamuoyuna onaylanmış UAP vakalarının videoları ve fotoğrafları dahil olmak üzere çeşitli bilgiler sunacak. Aynı zamanda raporlama indeksleri, sık sorulan sorular bölümü, resmi raporlar, transkriptler, basın bültenleri ve toplumun faydalanabileceği diğer kaynakları içerecek.

AARO ve Pentagon, UFO’lar hakkında bilgi sağlama ve bu olayları anlama konusundaki çabalarını artırma taahhüdünde bulundular. Bu da tanımlanamayan uçan cisimlerle ilgili gizemleri çözmeye yönelik daha fazla açıklık ve işbirliği anlamına geliyor.

UFO fenomeni Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi diğer ülkelerde de büyük bir ilgi ve araştırma konusu oluyor. Bu nedenle ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), UAP’leri incelemek üzere özel bir komisyon kurdu. Bu komisyon, gözlemleri, verileri ve şahitlikleri inceleyerek söz konusu gizemli olayların bilimsel bir perspektiften ele alınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Pentagon’un Ocak 2023’te yayımladığı 2022 UAP Raporu’nda, ABD ordusu ve diğer kurumların toplam 510 UFO vakasını sınıflandırdığı belirtilmişti. www.aaro.mil adlı web sitesi, gizemli fenomenler hakkında daha fazla bilgiye erişim sağlayarak, bu konunun kamuoyunda daha fazla tartışılmasını ve anlaşılmasına teşvik edecek.

Pentagon’un bu adımı, gizemi aydınlatma ve bilimsel bir anlayış geliştirme yolunda önemli bir ilerleme olarak kabul ediliyor. Artık insanlar bu gizemli fenomenler hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilecek ve bu konuyu daha yakından inceleyebilecekler.

Doğrudan devletin resmi kurumu odaklı atılan bu adım konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version