in ,

ABD Kongresi’nde UFO’lara Dair Tarihi Oturum: Eski İstihbarat Yetkilisi Yeminli İfadesinde Uzaylıları Doğruladı

ABD Kongresi’nde merakla beklenen UFO oturumu gerçekleştirildi. Eski istihbarat yetkilisi David Grusch, yeminli ifadesinde çarpıcı iddialar ortaya attı.

UFO Oturumu - ABD Kongresi - David Grusch
- Reklam -
- Reklam -

ABD Kongresi’nde dün gerçekleştirilen UFO oturumu, çarpıcı açıklamalara sahne oldu. Eski istihbarat yetkilisi David Grusch, Dünya dışı yaşama dair daha önce ortaya attığı iddiaları bu defa yemin altındayken tekrarladı.

ABD Kongresi’nde halka açık bir şekilde gerçekleştirilen oturuma emekli Hava Kuvvetleri subayı ve istihbarat görevlisi David Grusch, dünya dışı yaşam açıklamalarıyla damga vurdu. Grusch, ABD hükümetinin elinde uzaylıların varlığına dair somut kanıtlar olduğunu ve bugüne dek 12 dünya dışı aracın yeryüzüne düştüğünü ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise bu iddiaları yalanladı.

David Grusch geçen haziran ayında verdiği uzun soluklu bir söyleşide, Amerikan hükümetinin elinde insan kaynaklı olmayan bazı teknolojik ekipmanlar olduğunu ve bunların Dünya dışı varlıklardan elde edildiği de dahil olmak üzere birçok iddiada bulunmuştu. Grusch, halka açık oturumda iddialarını yemin altında yineledi.

- Reklam -

Tarihi UFO Oturumunda Öne Çıkan Başlıklar

ABD Kongresi, hükümetin UFO’larla ilgili bilgileri örtbas ettiği iddialarına karşı halka açık bir oturum düzenledi. David Grusch, hükümetin elinde sağlam ya da hasarlı uzaylı araçları olduğunu iddia ederken konuya dair başka tanıklar da açıklamalarda bulundu.

NASA, bir başka halka açık toplantıda tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) veya yeni adıyla tanımlanamayan anormal hava fenomenlerinin (UAP) varlığını kabul etmişti.

David Grusch - UFO
David Grusch

Duruşmada uzaylılarla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Ancak tanıkların şaşırtıcı iddialarına karşılık ABD hükümetinin tavrı, bir şeylerin “örtbas edildiğine” dair genel bir şüphe ortamı yaratmaya yetti.

Uzaylı Varlığının ABD Hükümeti Tarafından Örtbas Edildiği İddia Ediliyor

David Grusch duruşmada, ABD hükümetinin düşen UFO’ları toplayıp tersine mühendislik yapmaya çalışan ve “on yıllardır devam eden” bir program yürüttüğünü söyledi. ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kurumda 2023 yılına kadar açıklanamayan anormal hava fenomenlerinin analizini yürüten Grusch, hükümetin gizli UFO programlarına erişiminin engellendiğini iddia etti. Grusch ayrıca bahsi geçen iddiaları dillendirdiği gerekçesiyle hükümet tarafından acımasız bir misillemeye uğradını kaydetti.

Bu açıklamaların en dikkat çekici noktası ise hükümetin UFO’ları gizleme sürecinde bazı kişilere “zarar verdiği ya da yaraladığı” yönündeki iddia oldu.

David Grusch - Kongre

Kongre Üyesi Tim Burchett, Grusch’a dünya dışı teknolojiyi örtbas etme veya gizleme çabaları sırasında zarar gören veya yaralanan kişiler hakkında kişisel bilgisi olup olmadığını sordu. Grusch bu soruya, “Evet,” cevabını verdi.

Burchett Grusch’a herhangi birinin öldürüldüğünü duyup duymadığını sordu. Eski istihbarat yetkilisi ise, “Bu bilgiye sahip kişileri ilgili makamlara ilettim,” şeklinde konuştu.

Pentagon’dan Yalanlama

Ancak Pentagon Grusch’ın örtbas iddialarını reddetti. Bir savunma bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, müfettişlerin “dünya dışı materyallerin bulundurulması veya tersine mühendisliği ile ilgili herhangi bir programın geçmişte var olduğu veya şu anda var olduğu iddialarını doğrulayacak bir bilgiye” sahip olmadıklarını ifade etti.

Tanıklar Arasında Eski Donanma Komutanı ve Emekli Donanma Pilotu da Vardı

Duruşmadaki diğer tanıklar arasında 2004 yılında bir eğitim görevi sırasında gökyüzünde garip bir cisim gördüğünü öne süren eski donanma komutanı David Fravor da vardı. Kâr amacı gütmeyen bir UAP kuruluşu olan Americans for Safe Aerospace’i kuran emekli donanma pilotu Ryan Graves ise “en az birkaç yıl boyunca her gün” Atlantik kıyısı açıklarında UAP gördüğünü iddia etti.

UFO Oturumu - David Grusch

Graves, bu gözlemlerin “nadir ya da münferit olmadığını” ve “hayatları doğru tanımlamaya bağlı olan” askeri hava mürettebatı ve ticari pilotlar tarafından tespit edildiğini söyledi.

- Reklam -

Graves, UAP’ların “esasen dünya genelinde tüm donanma operasyonlarının sürdürüldüğü yerlerde” tespit edildiğini söyledi. Farklı pilotlar tarafından belirtilen UAP’lerin herhangi bir ortak özelliği olup olmadığı sorusuna Graves, gözlemlerin öncelikle “şeffaf bir kürenin içindeki koyu gri veya siyah küpler” olduğunu ve “küpün tepesi veya uçlarının kürenin içine değdiğini” söyledi.

Şüpheler Devam Ediyor

Grusch’ın ifadesi açık oturumdaki herkesi ikna etmeye yetmedi. Daha önceki röportajlarında rahat ve kendinden emin bir tutum sergileyen Grusch, yemin altındayken eskisine göre daha az açık sözlüydü.

Haziran ayında NewsNation’a verdiği röportajda Grusch, hükümetin elinde “çok büyük, futbol sahası büyüklüğünde” bir uzaylı aracı olduğunu iddia etmiş, Fransız gazetesi Le Parisien’e verdiği demeçte ise ABD’nin elinde Benito Mussolini hükümetinin 1933 yılında Kuzey İtalya’da ele geçirdiği “çana benzeyen bir araç” olduğunu söylemişti.

NASA UFO Varlığı Video

Dün gerçekleştirilen açık oturumda Grusch, güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek bu iddiaların ayrıntılarına girmekten kaçındı.

Hükümetin UFO avı üzerine bir kitap yazan gazeteci ve tarihçi Garrett Graff ise şu Tweet’i paylaştı:

“Dave Grusch’ın #UFOHearings’de NewsNation röportajındaki iddialarının en patlayıcı – ve tuhaf – olanlarını yemin altında ifade etmek ve tekrarlamak istememesi bana çok ilginç geliyor. Görünüşe göre bunları tekrarlarken çok daha dikkatli davranıyor.”

Gelecekte Dünya Dışı Yaşama Dair Politikaları Belirleyecek Yasalar Çıkabilir

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Glenn Grothman kapanış konuşmasında oturumu “aydınlatıcı” olarak nitelendirdi. Grothman konuya dair bir yasa çıkarılacağına inandığını söyledi.

Temsilciler Meclisi’nin ulusal güvenlik, sınır ve dış ilişkiler alt komitesinin başkanı Grothman şunları söyledi:

“Açıkçası birçoğumuzun daha gizli bir ortamda bazı cevaplar almayı dört gözle bekleyeceğini düşünüyorum. Sanırım bundan bazı yasalar çıkacaktır.”

UFO Oturumu Yayını

Yaklaşık 2.5 saatlik oturum, YouTube’daki canlı yayında yaklaşık 1 milyon kişi tarafından görüntülendi. Yayın tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

David Grusch’ın iddialarına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for wehrnise wehrnise dedi ki:

    Herkesin inandığı şeye saygılıyım fakat yemin etmek ne alaka anlamadım kanıt göster geç işte. Tabi oradaki süreci bilmiyorum belki işler böyle yuruyodur

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    “Abi valla billa dünya dışı yaşam formları mevcut.”

  3. Avatar for mtears mtears dedi ki:

    Açıklamadan bağımsız koca evrende yalnız olduğumuzu hiç düşünmüyorum :woman_shrugging:t2:

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    Ayrıca Uzaylıların bizzat reis ile uğraştığını , Türkiye ekonmoisini çökertmek ve milli değerlerimizi ayak altına almak için her türlü çalışmayı yaptıklarını da söylemiş :smiley: :smiley: :smiley:

    B.k’u yedik. Bu iktidar şimdi 10 sene Uzaylılara hata yükler… Dıj güçlerden dış uzaylara…

  5. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Bu adam yakında kitap yazar paraya para demez. Emekli maaşının yanında ek kitap geliri. Oh, mis gibi. ABD’nin de hoşuna gidiyordur. “Uzaylı teknolojimiz var ama kimseye söylemiyoruz. Sizin bilmediğiniz daha ne sırlarımız var.” martavalları güçlenerek devam ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Castlevania: Nocturne Fragmanı Yayınlandı

“Castlevania”nın Devamı Niteliğindeki “Nocturne” Animasyon Dizisinden İlk Fragman

Johnny Depp ve Amber Heard Belgeseli Netflix'e Geliyor

Johnny Depp ve Amber Heard’ün Gündem Olan Davası Hakkında Hazırlanan Netflix Belgeselinden İlk Fragman