Menu
in ,

Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmini Duyuran WB, 15 Yıllık Popüler Hayran Yapımı “The Hunt for Gollum”a Telif Attı

Warner Bros. yeni “Yüzüklerin Efendisi” filmini duyurduktan kısa bir süre sonra ünlü hayran yapımı “The Hunt for Gollum”u telif haklarını gerekçe göstererek yayından kaldırttı.

Warner Bros., Yüzüklerin Efendisi serisinin yeni filmini duyurduktan kısa bir süre sonra gözünü 2009 tarihli bir hayran yapımına dikti. WB’nin yeni macerasıyla aynı adı taşıyan ve bugüne dek 13 milyondan fazla görüntülenme elde eden hayran filmi; telif hakları gerekçe gösterilerek YouTube’dan kaldırıldı.

Warner Bros. ve New Line Cinema imzasını taşıyacak yeni Yüzüklerin Efendisi filmi The Hunt for Gollum hakkında ilk detaylar dün ortaya çıktı. Peter Jackson’ın yapımcılığını üstleneceği proje, Yüzük Kardeşliği filminden öncesini takip edecek ve merkezine Gollum’u alacak.

Üçlemede Gollum’a hayat veren Andy Serkis’in hem rolünü yineleyeceği hem de yönetmen koltuğuna geçeceği The Hunt for Gollum, bir başka yapımın sonu oldu.

- Reklam -

Warner Bros.’un Hayran Yapımı “The Hunt for Gollum” için Aldığı Karar Tepki Çekti

Warner Bros. 15 yıldır YouTube platformunda yayında olan aynı isimli hayran filmine karşı telif hakkı davası açtı. Independent Online Cinema’nın 2009 yılında çektiği ve YouTube’da 13,6 milyon defa görüntülenen hayran filmini görüntülemek isteyenler artık “video kullanılamıyor” ekranıyla karşılaşıyor.

Uyarının açıklamasında ise, “Bu video Warner Bros Entertainment’a ait içerik içermektedir ve telif hakları nedeniyle engellenmiştir,” ifadelerine yer veriliyor.

Serinin hayranları ise Warner Bros.’un bu acımasız politikasına karşı tepkililer. Delicious_Series3869 isimli bir Reddit kullanıcısı, WB’nin kararı için, “Bu çok ezik bir tutum,” değerlendirmesinde bulundu ve şunları ekledi:

“Bu açgözlü pislikler Smaug gibi her kuruşu istiflemekten başka bir şey yapamıyorlar. Video zaten 13 milyon defa izlenmişti ve bunca yıldır sessiz sakin varlığını sürdürüyordu.”

The Hunt for Gollum, iki yeni live-action Yüzüklerin Efendisi filminden ilki olacak. Yeni filmi duyuran Warner Bros. CEO’su ve başkanı David Zaslav, yapımın “henüz anlatılmamış hikâyeleri keşfedeceği” bilgisini paylaştı.

Öte yandan New Line Cinema’nın bir başka Orta Dünya uyarlaması olan The War of the Rohirrim ise 2024 yılı içerisinde vizyona girecek. Anime formatındaki bu yapım Rohan Kralı Helm Hammerhand’in hikâyesini ele alacak.

Prime Video ise The Rings of Power 2. sezonun hazırlıklarına devam ediyor.

Warner Bros.’un hayran yapımı The Hunt for Gollum yapımını telif haklarını gerekçe göstererek yayından kaldırtmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version