in ,

2016’da Hayatını Kaybetmişti: Carrie Fisher’ın Son Filmi “Wonderwell” İzleyicilerle Buluşuyor

Wonderwell sinema salonlarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Çekimleri, yıldız oyuncu Carrie Fisher’ın ölümünden hemen önce tamamlanan yapım ilk defa gösterime girecek.

Wonderwell: Carrie Fisher'ın Son Filmi Vizyona Giriyor
- Reklam -
- Reklam -

Wonderwell izleyicilerin karşısına çıkıyor. Film, 2016’da hayatını kaybeden Carrie Fisher’ın oynadığı son yapım olma özelliğini taşıyor.

Ünlü oyuncu Debbie Reynolds ve müzisyen Eddie Fisher’ın kızı olan Carrie Fisher, Warren Beatty’nin komedi filmi Shampoo’da başrol aldıktan sonra hayatının dönüm noktası niteliğindeki rolünü George Lucas’ın Star Wars serisindeki Prenses Leia ile buldu.

Üçlemenin diğer filmlerinde ve yıllar sonra Star Wars devam üçlemesinde de bu ikonik karaktere hayat veren aktris ayrıca The Blues Brothers, The ’Burbs ve When Harry Met Sally gibi komedi filmlerinde de başarılı performanslar sergiledi.

- Reklam -

Fisher ayrıca yazardı; birkaç anı kitabı ile dört roman kaleme aldı. En ünlü romanı olan yarı otobiyografik Postcards from the Edge, Meryl Streep’in başrolünü üstlendiği bir filme de uyarlandı. Ayrıca birçok senaryoya katkıda bulunarak Hollywood’un en iyi “senaryo doktorları” arasında yer aldı.

Wonderwell: Carrie Fisher'ın Son Filmi Vizyona Giriyor

Wonderwell: Carrie Fisher’ın Son Filmi Sınırlı Sayıda Sinemada Vizyona Giriyor

Carrie Fisher’ın son filmi olan Wonderwell’in sınırlı sinema gösterimi önümüzdeki hafta başlayacak. Strange Quark Films tarafından yayınlanan filmde, meraklı Amerikalı kız Violet (Kiera Milward) antik bir Toskana kasabasından ormanda gizemli bir kuyuya doğru yol alırken izleyicileri büyülü bir dünyaya taşıyor. Bu fantastik dünyada Violet, cadı olabilecek gizemli bir karakter olan Hazel (Carrie Fisher) ile tanışır. Hazel, et yiyen Venüs sinek kapanlarının hem normal hem de devasa boyutlardaki bahçesine bakmaktadır.

Ancak Violet’in varlığı, Hazel’in karanlık moda tasarımcısı Yana (Rita Ora) ile olan anlaşmasını tehlikeye atar. Nihayetinde Violet kendi dünyasına dönmeli ya da sonsuza dek diğerinde kapana kısılma riskini almalıdır.

Filmde ayrıca Nell Tiger Free (Servant) ve Sebastian Croft (Heartstopper) gibi oyuncular da yer alıyor. 2016 yılında çekilen film, Fisher’ın 60 yaşında yaşamını yitirmesinden sadece altı hafta önce tamamlandı. Ancak Koronavirüs sırasında yaşanan ertelemeler ve özel efektlerin tamamlanmasında yaşanan sorunlar nedeniyle yayın tarihi birçok kez ertelendi. En sonunda film, 23 Haziran Cuma günü sınırlı bir şekilde AMC sinemalarında gösterime girecek. Dağıtımcı şirket Vertical tarafından dijital olarak da yayınlanacak.

- Reklam -

2016'da Hayatını Kaybetmişti: Carrie Fisher'ın Son Filmi "Wonderwell" İzleyicilerle Buluşuyor

Wonderwell, Vlad Marsavin tarafından yönetiliyor ve bu film yönetmenin ilk uzun metraj deneyimi. Yapım William Brookfield’ın (Kidnapping Mr. Heineken) Drainhole Dreaming adlı kısa öyküsünden uyarlanan senaryoya dayanıyor. Filmin yapımcılığını Marsavin, Fred Roos (Apocalypse Now), Alexander Roos, Orian Williams (Shadow of the Vampire), Lee Rudnicki ve Robert Bernacchi (Snowpiercer) üstlendi.

Son olarak film için yayınlanan fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Wonderwell Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Merhum oyuncunun son filmi için yayınlanan fragmanı ve konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, yeni sinema içerikleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Numenor'un Düşüşü - J.R.R. Tolkien

“Güç Yüzükleri” Dizisindeki Bazı Olaylara Kaynaklık Etmişti: J.R.R. Tolkien’in “Numenor’un Düşüşü” Kitabı Türkçede

Satürn'ün Enceladus Uydusunda Fosfor Bulundu

Dünya Dışı Okyanusta İlk Defa Fosfor Bulundu: Satürn’ün Buzla Kaplı Uydusu ‘Yaşam için Gerekli’ Koşulları Sağlıyor