Menu
in ,

Demon Slayer, Spirited Away’i Geride Bıraktı: Japonya’nın Gişe Rekortmeni Filmi, 20 Yıl Sonra Değişti

Demon Slayer, Spirited Away’i gişede geride bıraktı. Kimetsu no Yaiba, Japonya’da en çok gişe hasılatı yapan film unvanını kazandı.

Demon Slayer serisinin sinema uyarlaması Demon Slayer the Movie: Mugen Train, 2001 yapımı Spirited Away’i (Ruhların Kaçışı) geçerek ülkenin en büyük gişe yapan filmi oldu. 16 Ekim’de yayınlanan Japonya çıkışlı popüler manga ve anime uyarlaması film, gişede bugüne kadar 337 milyon dolar kazandı. Spirited Away’ın 308 milyon dolarlık rekoru, tarih oldu.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train, animenin hikâyeyi hemen bıraktığı yerden devam ediyor. Karakterlerimiz Tanjiro, Nezuko, Zenitsu ve Inosuke’nin kırktan fazla şeytan avcısını öldüren bir şeytanı avlamak için bindikleri trende yaşadıkları macerayı izliyoruz.

Orijinal animenin popülerliği filmin bu başarısında önemli olsa da, kilit etken farklı. Japonya’da COVID-19 salgını nedeniyle nisandan beri kapanan sinemalar, ekim ayında önlemsiz açılmıştı. Japonya’nın gişesinde büyük bir paya sahip olan Amerika yapımlarının çoğu da 2021’e ertelendiği için, yerel yapımların ön plana çıkması bekleniyordu. Böylece, popüler bir animenin filmi olarak Demon Slayer salonlara izleyiciyi çeken yapım oldu.

- Reklam -

Demon Slayer ile Japon Sinemasının Başarısı Küresel Sinema İçin Umut Oldu

Japonya’da çıkan Japon yapımı bir filmin, neredeyse 20 senelik bir rekoru kırması, Koronavirüs pandemisinde büyük zarar gören sinema salonları için de umut oldu. 2019’a göre %96’lık bir zarara uğrayan sinema salonları, yasaklar kalktıktan sonra belli ki dolup taşacak. 2020’deki gidişatın sonucunda sanat filmlerinin salon görmeden çevrimiçi platformlara geleceğini ve salonların sadece büyük gişe filmlerini göstereceğini savunan görüşler de böylece yıpranmış oldu.

Diğer yandan bütün ülkelerdeki sinema salonları için büyük önem arz eden Hollywood için işler istenildiği gibi gitmiyor. Neredeyse bütün yılı boş geçen büyük Hollywood yapımlarının hepsi 2021’e ertelendi. Warner Bros. 2020 zararını bir miktar da olsa azaltmak için Wonder Woman 1984’ü salonların açık olduğu ülkelerde yayınlamıştı. Her ülkede farklı tarihlerde yayınlanan film şimdiye kadar 38.5 milyon dolarlık bir gişe yaptı.

Bu başarısız gişenin en büyük sebebi ABD’de salonların kapalı olması gibi görünse de, filmin salonlara geldiği ülkelerde görülen düşük rakamlar izleyicilerin korsana başvurmasından kaynaklanıyor. Wonder Woman 1984, Warner Bros.’un açılış gününde HBO Max’ta yayınladığı ilk film olarak, hızlıca kolayca düştü.

Demon Slayer filminin ülkemizde salonlara gelip gelmeyeceği belli değil. Anime ile ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version