in

Matrix 4 ve Dune Dahil Tüm Warner Bros. Filmleri Sinemayla Aynı Anda HBO Max’e Geliyor

Matrix 4, Dune, The Suicide Squad ve Godzilla vs. Kong dahil olmak üzere 2021’de çıkacak tüm Warner Bros. yapımları sinemalara geldiği gün HBO Max’te de yayınlanacak.

Matrix 4, Dune, The Suicide Squad Warner Bros. HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

Matrix 4, Dune, The Suicide Squad, Tom&Jerry, Godzilla vs. Kong, The Conjuring, Mortal Kombat, Space Jam: A New Legacy ve çok daha fazlası… 2020 yılı içerisinde vizyona girecek olan tüm Warner Bros. yapımları, beyaz perdeye geldikleri gün HBO Max üzerinden de yayınlanacak. Wonder Woman 1984 ile başlayacak uygulama ile hayranlar uzun süredir beklenen tüm yapımlara sinemalara gitmeden ulaşabilecekler.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl içerisinde dünya genelinde birçok sinema salonu mart ayından başlayarak kapatılmıştı. Bu durumdan olumsuz şekilde etkilenen salonlar, işleri canlandırma umuduyla ağustos sonu ve eylül başında yeniden açıldı. Ne yazık ki, Covid-19 salgını tahmin edildiği şekilde kontrol altına alınamadığı için işler daha da kötüye gitti. Sinema salonları da bu neticede ülkemiz dahil olmak üzere birçok ülkede yeniden kapatıldı.

Yeni vakalar artmaya devam ederken, Tenet ve The New Mutants gibi filmler sinemalara geldi fakat istenen gişe rakamlarını sağlayamadılar. Bu nedenle stüdyolar yayın tarihlerinde bir kez daha değişikliğe gitti. Sonbahar ve kış başlangıcı için planlanan ve merakla beklenen birkaç proje de bu nedenle 2021’e ertelendi.

- Reklam -

The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad

Dev stüdyolar, büyük gişe rekorları kıracağı kesin olan filmlerini dijital yayın servislerinde yayınlamakta uzun bir süre boyunca tereddüt ettiler. Bu anlamda ilk adımı Mulan ile Disney attı ve uzun süredir ertelenen yapımı Disney+’ta ek bir ücret karşılığında sundu. Ardından Wonder Woman için de sinemalar ile aynı anda noel günü HBO Max’te olacağı duyuruldu. Fakat Warner Bros., sadece WW84 ile yetinmedi. Stüdyo, dev yapımları konusunda heyecan verici bir gelişme paylaştı.

Matrix 4, Dune ve The Suicide Squad Filmleri Vizyon Tarihleri, HBO Max Duyurusu Sonrası Kesinlik Kazandı

HBO Max, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı kısa bir tanıtım videosu ile Warner Bros.’a ait 2021 yılı içerisinde çıkacak 17 filmin tamamının sinemalar ile aynı anda dijital platformda da yayınlanacağını duyurdu. Bu filmler arasında uzun süredir merakla beklenen Dune, In the Heights, The Suicide Squad, The Matrix 4 gibi yüksek bütçeli yapımlar da yer alıyor. Üstelik HBO Max aboneleri bu filmleri izlemek için hiçbir ek ücret ödemek zorunda kalmayacaklar.

- Reklam -

HBO Max ve Warner Bros. cephesinden gelen bu duyuru, salgın başladığından bu yana sinema sektöründeki en önemli gelişme olarak kabul edilebilir. Stüdyonun aldığı bu cesur karar sonrası diğer büyük bütçeli şirketlerin de benzer kararlar almaları bekleniyor.

Disney Cephesi Benzeri Bir Adımı Atacak mı?

Her ne kadar şu anda birçok farklı aşı konusunda olumlu gelişmeler duyurulsa da Warner Bros. Stüdyoları belli ki 2021 için her şeyin tamamen normale döneceğine ikna olmamış durumda. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamalar ve tıp uzmanları tarafından verilen demeçler de; aşılar olumlu sonuç verse bile tüm insanların aşılanmasının birkaç ay süreceğini belirtiyor. Bu da bir süre daha virüsle yaşayacağımız gerçeğini gözler önüne seriyor.

HBO Max

Bakalım, bu açıklama sonrası Disney cephesinden de Disney+ için benzer bir duyuru gelecek mi?

Sizler bu sürpriz gelişme konusunda neler düşünüyorsunuz? Ülkemizde hizmet vermese bile Warner Bros.’un aldığı bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Aynı anda Türkiye’de korsan sitelere düşeceği kesin hemde hd:)

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şu salgın bitse de Matrix’ i ağız tadıyla sinemada izleyebilsek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosuna 20 Yeni İsim Eklendi

J.R.R. Tolkien Evi Müze

J.R.R. Tolkien Evi Kültür Merkezine Dönüşsün Kampanyasına Yüzüklerin Efendisi Oyuncularından Destek