in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosuna 20 Yeni İsim Eklendi

Yüzüklerin Efendisi dizisi oyuncu kadrosu genişliyor. Amazon Prime Video’nun heyecanla beklenen macerasına 20 yeni isim katıldı.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi oyuncu kadrosuna 20 yeni isim daha eklendi. Amazon Prime Video’nun The Lord of the Rings macerası her geçen gün büyüyor!

Bu yılın ilk günlerinde geniş başrol kadrosu açıklanmıştı. Eklenen yeni isimlerle dizinin bünyesi daha da büyüdü ve dudak uçuklatıcı bütçesinin neden gerekli olduğu yavaş yavaş ortaya çıktı.

Açıklanan devasa kadroyu detaylı olarak aşağıdan inceleyebilirsiniz:

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu

Cynthia Addai-Robinson (Arrow), Maxim Baldry (Years and Years), Ian Blackburn (Normalised), Kip Chapman (Top of the Lake), Anthony Crum (The Wilds), Maxine Cunliffe (Power Rangers Megaforce), Trystan Gravelle (Anonymous), Sir Lenny Henry (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), Thusitha Jayasundera (The Foreigner), Fabian McCallum (You, Me and the Apocalypse), Simon Merrells (Wolfman),​ Geoff Morrell (Rogue), Peter Mullan (The Magdalene Sisters), Lloyd Owen (Apollo 18), Augustus Prew (About A Boy), Peter Tait (Lord of the Rings: Return of The King), Alex Tarrant (800 Words), Leon Wadham (Blankets), Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) ve Sara Zwangobani (The Starter Wife).

Diziye katılan yeni ekipten 7 kişi çekimlerin hâlihazırda sürdüğü Yeni Zelanda’dan. Ayrıca Avustralya’dan, Sri Lanka’dan, İngiltere’den ve ABD’den gelen oyuncular da var. Kadrodan bir isim, Peter Tait, özellikle göze çarpıyor. Aktör, 2003 yapımı Kralın Dönüşü’nde Uruk-Hai Shagrat’ı canlandırmıştı. Ancak dizideki görevinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi 2021’de Yayınlanacak

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu

Dizinin genel yönetmenleri ve uygulayıcı yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay kadroya yeni katılan isimleri açıkladığı duyurularında şu sözlere de yer verdi:

- Reklam -

J.R.R Tolkien’in yarattığı dünya destansı, geniş ve sonuna kadar dolu. Dünyanın dört bir yanından aramıza katılan bu son derece yetenekli sanatçılar uzun süren seçmelerin sonucunda belirlendi. Tolkien’in yarattığı dünyayı yeni bir şekilde hayata geçirişimizde önemli roller oynayacaklar. Amazon’un The Lord of the Rings dizisinin uluslararası oyuncu kadrosu sadece iş arkadaşları değil, aynı zamanda bir aile. Her birini Orta Dünya’ya gelişlerinden ötürü kutluyoruz.”

Amazon’un Orta-Dünya evreninde geçen yeni dizisi J.R.R. Tolkien’in yazdığı ilk Yüzüklerin Efendisi romanı olan Yüzük Kardeşliği’nden önceki zamanda geçen hikâyeleri ekrana getirecek. Dizinin çekimleri Koronavirüs salgınının kontrol altına alındığı Yeni Zelanda’da son hız devam ediyor. İlk bölümleri çoktan tamamlanan ve iki sezonu birden çekilen dizinin fragmanı için gün saymaya devam ediyoruz.

The Lord of the Rings Dizisi Oyuncu Kadrosu

Peki ya siz açıklanan yeni oyuncuları nasıl buldunuz? Sizce ortaya nasıl bir iş çıkacak? Teori ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

16 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Şuraya bir şey yazardım da bazı sjw mensupları şimdi ırkçı felan ilan eder o yüzden yazmamak daha iyi.

  2. Avatar for Gwynbleidd Gwynbleidd dedi ki:

    Maalesef çok haklısın.

  3. Avatar for Sevki_Can Sevki_Can dedi ki:

    Bence dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Herkes çok çok önden yorumlara başlamış. Oyuncular çok zayıf, tanınmış kimse yok denmiş ama şu an akılda kalan bir çok dizi ve filmde böyle olmuştu zamanında. Bir de elbet 1-2 tanınmış kişi açıklayacaklar diye tahmin ediyorum dizinin çıkmasına yakın zamanlarda reklam için. Bunun dışında siyahi oyuncu olması söylenmiş, evet doğru siyahi ırk yok aslında ve burada siyahi oyuncular gösterilmesi onların elf falan yapılacağı anlamına gelmiyor (belki de yapılır). Belki de o oyuncular makyajlı ya da tamamen kostümlü bir karakteri canlandıracaklar. Bekleyip görüp, çıkan işe ve sonuca göre yorum yapma taraftarıyım.

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Farklı etnik kökenden oyuncuların insan, elf, cüce vs. rolde karşımıza çıkması sorun olur mu?

    Eserin ilham kaynaklarını ve eski Avrupayi insanlık sunumunu düşününce, evet, tuhaf gelebilir. Beowulf, Kalevala gibi Avrupa kökenli epik destanlardan esinlenilip onun mitiyle, kültürüyle, tarihiyle yoğurulmuş bir eser.

    Eserin özündeki -olabildiğince- saf ve geleneksel iyi ile kötü savaşını düşününce, evet, farklı etnik kökenden oyuncuların yer almasına izin verebilecek kadar esnek bir temele sahip. Habis ve ayartıcı bir kötülüğün, elfi, insanı, cücesi vs. fark gözetmeden tüm dünyayı tehdit etmesi söz konusu.

    Yüzüklerin Efendisi de farklılıklarına rağmen ortak tehdit karşısında bir araya gelen ve o farklılıkları sayesinde habis kötülüğü altedebilmiş ekip(ler) vardı.

    Epik fantezi ruhunu ve ona göre yorumlanan iyi-kötü çatışmasını korudukları sürece, farklı etnik kökenden oyuncuların insan, elf, cüce vs. olması çok sorun değil. Neticede Sauron ve efendisi Melkor’un gözünde deri renginin önemi yok; “Seni kullanışlı kölemiz yapabilir miyiz, yapamaz mıyız?” hesabında işler çevirirler. Öyle bir kötülüğe odaklı hikâyede farklı etnik kökenden oyuncuların yer alması, hata veya özünü kaybetmekten ziyade, hikâyenin özündeki farklılıkların biraradalığına dair güncel bir vurgu sayılabilir.

    Evren içerisindeki en bilinen karakterleri farklı etnik kökenden oyunculara oynatmaları düşük ihtimal dahilinde. Hatırladığım kadarıyla dizinin görsel/sanatsal estetiği filmlerdekiyle aynı olacaktı. Filmlere sadık kalmaya niyetliyseler oyuncu seçimlerinde de buna dikkat edecektirler. Hem zaten milyar dolar akıtılmış bir proje, ticari riske girmemek için hayranları topyekün boykota sürükleyebilecek tercihlerden kaçınmaları muhtemel.

    Aman, neyse… Her zaman belirttiğim gibi: Gelsin de sonucu değerlendirelim.

    Hoş, şu zamanda hemen de gelmeyecek ya, neyse…

  5. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Cümle içinde, “ırkçı değilim ama…” veya “pis sjw’ler” laflarını gördüğüm anda tüylerim diken diken oluyor adeta. Celal Şengör gibi ZIRVA diyesim geliyor.

    Kusura bakmayın artık başka bir çağda yaşıyoruz, bu konular üzerine okuma yapmaya davet ediyorum sizi. Siyahi aktörlerin filmlerde Afrikalı rolünden başka bir rolde oynamasını istemiyorusunuz gibi anlaşılıyor.

    Yüzüklerin Efendisi seven siyah renkli insanlar dizide kendilerini temsil eden birini görmek istemez mi? Ne diyeceğiz “Tolkien karakterleri hep saf beyaz tenli yazmış, sana bu dünyada yer yok kusura bakma.” mı diyeceğiz? Gidip de Gandalf’ı siyahi bir aktöre oynatmayacaklar merak etme, “representation” öcü bir şey değil.

    2020 yılında bunu basaramayacaksak ne zaman başaracağız?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

11 cevap daha var.

World of Warcraft: Shadowlands İncelemesi

World of Warcraft: Shadowlands İncelemesi: Artık Özgürüz!

Matrix 4, Dune, The Suicide Squad Warner Bros. HBO Max

Matrix 4 ve Dune Dahil Tüm Warner Bros. Filmleri Sinemayla Aynı Anda HBO Max’e Geliyor