Menu
in

Google CEO’sundan Yapay Zekâ Açıklaması: “Uykularımı Kaçırıyor”

Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zekâ teknolojisinin geldiği son nokta ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Google CEO’su Sundar Pichai, verdiği bir demeçte yapay zekâ sistemlerinin mevcut durumuna ve geleceğine dair konuştu.

CBS kanalının 60 Minutes adlı programına konuk olan Hint kökenli Amerikalı iş insanı Sundar Pichai, yapay zekânın geliştirilmesinde yalnızca mühendislerin değil aynı zamanda sosyal bilimcileri, etikçileri, filozofların da parçası olması gerektiğini kaydetti.

2015 yılından beri Google’ın başında olan Pichai, yapay zekâ teknolojisinin yanlış ellerde toplumsal düzeyde zarar yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

- Reklam -

Pichai endişelerini şu sözlerle aktardı:

“Yapay zekâ eğer yanlış kullanılırsa çok zararlı olabilir. Bu konuya dair tüm cevaplara henüz sahip değiliz. Teknoloji son hız gelişiyor. Peki ya bu durum geceleri uykularımı kaçırıyor mu? Kesinlikle.”

Google CEO’su Sundar Pichai’den Yapay Zekâ Uyarısı

Pichai ayrıca YZ’nin tüm özel sektörde her türlü ürünü değiştireceğini; yazar, muhasebeci ya da yazılım mühendisi gibi iş kollarının diğer alanlardan daha fazla etkileyeceğini öne sürdü.

“Bir radyologsanız, 5-10 yıl sonra yanınızda iş arkadaşı olarak bir yapay zekâ olacak.

“Sabah işe geliyorsunuz. Diyelim ki incelenecek yüzlerce vaka var. Yapay zekâ size, ’Önce bakmanız gereken en ciddi vakalar bunlar,’ diyebilecek.”

Google’ın patronu, YZ’nin aynı zamanda sahte haber üretimini kolaylaştırdığına da dikkat çekti ve bu durumun “toplumsal boyutta zarara sebep olabileceğini” aktardı.

Pichai’nin bu duruma çözümü ise şu şekilde oldu:

“Bu sebeple yapay zekânın geliştirilmesinde yalnızca mühendisler değil; sosyal bilimciler, etik uzmanları, filozoflar ve benzerleri de dahil olmalı.”

Google, geçen günlerde “yapay zekânın düzenlenmesine yönelik önerileri listeleyen” 20 sayfalık bir belge paylaşmıştı.

Sundar Pichai son olarak Google’ın yapay zekâ botu Bard hakkında da açıklamalarda bulundu. Şimdilik “sınırlı bir deney” olduğunu belirten Pichai, “Yol boyunca atacağımız her adımda sorumluluk sahibi olmalıyız,” ifadesini kullandı.

Son olarak The Terminator serisiyle bilimkurgu sinemasına damga vuran James Cameron, yapay zekânın geleceği hakkında endişelerini paylaşmıştı.

Siz Sundar Pichai’nin yapay zekâ hakkındaki görüşlerini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla teknoloji haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version