in

Stormtrooperlar Örümcek Oldu!

Star Wars serisinin klon savaşçıları Stormtrooperların ismi bundan böyle yeni bulunan bir örümcek türüyle yaşayacak!

stormtroopers ust
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir tür keşfetmenin hazzı tarif edilemez. Peki ya o yeni türü isimlendirmek? Star Wars serisinin klonları, ünlü savaşçı birlikleri Stormtrooperların ismi bir örümcek türü ile yaşayacak.

Carlos Perafán, William Galvis ve Fernando Pérez-Miles geçtiğimiz haftalarda yeni bir örümcek cinsi keşfetti. Buldukları eklembacaklılar birbirlerine o kadar benziyordu ki adeta bir klon gibi oldukları söyleniyor. Boyutlarının benzerliği bir yana, bu canlılar üstlerindeki işaretlere kadar birbirlerinin aynı. Bu klonvari benzerlik araştırmacılara Stormtrooperları hatırlattı ve yeni cinsin ismi Stormtropis konuldu.

Sekiz bacaklı bu canlılar kel bacaklı örümcekler ailesine dahiller ve Güney ile Orta Amerika’ya özgüler. Stormtrooperlar gibi bu örümcekler de birbirinin tam olarak aynısı. Ancak avlarını Stormtrooperlar gibi sürekli ıskalıyorlar mı bilinmiyor…

- Reklam -

stormtropis muisca

- Reklam -

Bu örümceklerde ilginç bir davranış da keşfedildi. Dişi olanları toprağı kazarak yuva veya kamuflaj da yapıyor. Epiderm dokuları toprağı tutmaya göre gelişmiş bu canlılar kamuflajda usta denebilecek bir davranış kazanmışlar.

Çalışmanın detayları makale olarak yayınlandı bile. Merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Salt of the Earth inceleme

Salt of the Earth: Bir Fısıltıdır Toprak

vampir ust

Gotik Korkunun Klasiklerinden “Vampir” Bizlerle