in

Gotik Korkunun Klasiklerinden “Vampir” Bizlerle

Karanlık Kitaplık serisi tüm hızıyla devam ediyor. John William Polidori’nin kült eseri “Vampir”, İthaki Yayınları etiketiyle bizlerle.

vampir ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık serisinin yeni üyesi, John William Polidori tarafından kaleme alınmış Vampir oldu.

Vampir janrının öncülerinden ve klasik korku yazarlarından Polidori’nin Vampir kitabı okurlarıyla buluşuyor. Polidori, Lord Byron’ın özel doktoru ve arkadaşı olan bir isim. Mary Shelley’nin Frankenstein’ı anlattığı korku hikâyeleri gecelerinde ortaya çıkan bu eser türün meraklılarının kaçırmaması gereken bir öncül.

Vampir’in tanıtım bülteni ise şöyle:

vampirModern vampir mitinin öncülerinden ve gotik korku edebiyatının klasik yazarlarından kabul edilen John William Polidori, Lord Byron’ın özel doktoru ve arkadaşıydı. Lord Byron, Percy Shelley ve eşi, Frankenstein’ın yazarı Mary Shelley’yle beraber korku hikâyeleri okudukları gecelerde doğan ve 1819’da yayımlanan bu öykü, Bram Stoker’dan Anne Rice’a, Alan Ball’dan Francis Ford Coppola’ya kadar birçok sanatçıyı etkiledi. Eser, satış kaygıları nedeniyle Lord Byron’ın ismiyle yayımlandı. John William Polidori hem eserini kendi ismiyle yayımlatamamanın bunalımı hem de kumar borçlarının yarattığı baskılar nedeniyle yirmi beş yaşında intihar etti. Ancak Vampir ve Polidori’nin yarattığı Lord Ruthven karakteri iki yüz yıldır okurların hayal güçlerine ve kâbuslarına musallat olmaya devam ediyor.

- Reklam -
- Reklam -

Varlıklı bir ailenin çocuğu olan İngiliz centilmen Aubrey, yüksek sosyetenin içine yeni giren gizemli Lord Ruthven’in etkisine girer. Lord Ruthven’in bilinmeyen geçmişi, tuhaf davranışları Aubrey’nin merakını cezbetmektedir. Ancak genç adam, kısa sürede yeni arkadaşının şatafatlı görünümünün altında kötücül birinin gizli olduğunu keşfedecektir. İkilinin Avrupa gezileri sırasında Lord Ruthven onlara saldıran bir grup haydut tarafından yaralanır. Son nefesini vermeden önce Aubrey’den ölümünü ve işlediği suçları toplam bir yıl bir gün kadar gizli tutmasını rica eder. Ancak Lord Ruthven ölümünden bir yıl sonra Londra’da tekrar göründüğünde ve Aubrey’nin kız kardeşine kur yapmaya başladığında adamın korkunç sırrı da ortaya çıkar.
Çevirisini Yiğit Yavuz’un yaptığı 64 sayfalık kitap, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bu aralar Kozmik Korku’ yla ilgileniyorum. :slight_smile:

  2. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Ahhh. Clark Ashton Smith çevirse keşke ithaki. Lovecraft’ın arkadaşı ve müthiş bir kozmik korku yazarı.

  3. Avatar for Muzaffer_Turker Muzaffer_Turker dedi ki:

    Yanlış hatırlamıyorsam daha önce düşler imparatorluğu kitabını basmıştı ithaki.

  4. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Evet, basmıştı. Ben de o kitabı okuyup yazara hayran oldum ve yıllardır başka bir kitabının çıkmasını bekliyorum. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stormtroopers ust

Stormtrooperlar Örümcek Oldu!

okyanus

Okyanuslarımızın Üçte Birini Koruyacak Yol Haritası Çıkarıldı