in ,

Okan Çil’in Yeni Romanı “Peygamber” Raflardaki Yerini Alıyor

Okan Çil’in dördüncü romanı “Peygamber” okurla buluşuyor. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Peygamber - Okan Çil
- Reklam -
- Reklam -

Okan Çil imzalı Peygamber İthaki Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuldu. Roman, Çil’in dördüncü kitabı olma özelliğini taşıyor.

1986 yılında İzmir’de doğan Okan Çil; üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yazarlık Bölümü’nde tamamladı. Öyküleri ve yazıları Kayıp Rıhtım dahil birçok platformda yayınlanan Çil; aynı zamanda birçok dizi ve filmde senarist olarak görev aldı.

İlk öykü kitabı Onu da Sonra Anlatırım 2017 yılında yayımlanan Okan Çil’in ikinci kitabı aynı yıl çıkan Tezer Özlü: Bir Arayışın Peşinde romanı oldu. Onu 2019’da Ölüler ve Seyyahlar, 2022’de ise Üvey takip etti.

- Reklam -

Yazarın son kitabı Peygamber, hayatları Yakın Doğu tarihine kaydedilen Esav ve Yakub adlı iki kardeşin öyküsünü konu alıyor. Eser; aile olabilme, evlat sevgisi, öfke, dostluk ve aşk gibi temaları işliyor ve iki kardeşin iktidar mücadelesine odaklanıyor.

Peygamber – Okan Çil | Arka Kapak Tanıtımı

Peygamber - Okan Çil

Okan Çil, dördüncü romanı Peygamber’de, bu iki kardeşin rahimde başlayıp peygamberliğe uzanan iktidar mücadelesini etkili ve gerçekçi bir anlatımla hikâyeleştiriyor. Binlerce yıl önce aile olabilmeye, evlat sevgisindeki eşitliğe, yalana, uçsuz bucaksız öfkeye, affetmeye, dostluğa ve aşk uğruna yapılan fedakârlıklara düşülmüş kayıtları sunuyor okura.

Esav ve Yakub.

Hayatları Yakın Doğu tarihine ve kutsal kitaplara kaydedilen ikizler.

- Reklam -

Aralarındaki rekabetle Tanrı’nın iradesine karşı mı gelmişlerdi?

Yoksa bu rekabet Tanrı’nın planının bir parçası mıydı?

“Her şekilde kaybediyorsan acını diri tut, Esav. Yolda karşılaştığın bütün insanlar sadece suratına bakarak dahi çektiğin zulmü anlasınlar. Her şekilde kaybediyorsan, öyle bir kaybet ki yeryüzünde hiç kimse senin mertebene erişemesin. Serüvenin asırlar sonra bile dilden dile dolaşsın. Her şekilde kaybediyorsan, bırak seni kötüleyen ağıtlar kaplasın ortalığı. Gölgeni dahi görmeyenler sana lanet etsinler. Her şekilde kaybediyorsan, nasıl olsa kaybedeceksen, ömrün boyunca başını yerden kaldırma. Matemin yedi düvele yayılsın. Dünyadaki bütün aldatılanlara, bütün kadersizlere, dünyadaki sevilmeyen bütün çocuklara Esav desinler.”

Toplamda 240 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Bilal Acarözmen, yayıma hazırlığını Damla Karadeniz, düzeltisini Ekin Çiçek üstleniyor. Şubat 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan romanın kapak tasarımı ise Mehmet Büyükturna imzasını taşıyor.

Okan Çil’in son romanı Peygamber hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Borderlands Filmine İlk Bakış: Cate Blanchett Başrolde

Cate Blanchett ve Kevin Hart’lı “Borderlands” Uyarlamasından İlk Bakış

Project X Devam Filmi Project XX

Kadın Başrollere Odaklanacak: “Project X”in Devam Filmi Geliyor