in ,

Levent Şenyürek’in Distopik Romanı “Saklı Cehennem” Okurla Buluşuyor

Levent Şenyürek’in yeni kitabı “Saklı Cehennem” raflardaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Saklı Cehennem - Levent Şenyürek
- Reklam -
- Reklam -

Levent Şenyürek imzalı Saklı Cehennem İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı kapsamında okurların karşısına çıkmaya başladı.

Bilimkurgu ve fantazi türlerindeki eserleriyle tanınan Levent Şenyürek, 2021’de Alfa Yayınları yayımlanan Rüya Gören’in ardından yeni romanı Saklı Cehennem ile raflardaki yerini alıyor.

1975 yılında İstanbul’da doğan ve mühendislik eğitimi alan Levent Şenyürek’in ilk kitabı Çıldırtan Kitap 2007’de Çitlembik Yayınları tarafından yayımlanmıştı. Öykü türündeki bu eseri 2008’de aynı yayınevinden çıkan Alacagöl Efsanesi takip etti. 2011’de Cennetin Kalıntıları, 2013’te ise İsa’yı Beklemek yayımlandı. Son olarak Tuhaf, Çok Tuhaf adlı öykü antolojisine Hiç Kimse başlıklı öyküsüyle katılan Şenyürek’in yeni romanı Saklı Cehennem distopya temasıyla öne çıkıyor.

- Reklam -

Saklı Cehennem – Levent Şenyürek | Arka Kapak Tanıtımı

Saklı Cehennem - Levent Şenyürek

“Yaşam bile… Yalıtımla başladı!… İlk hücrenin kendini… Yalıtmasıyla!… İnsan ilk duvarı… İnşa ettiğinde… İnsan oldu! Tarihin büyük insanları… Kendilerini yalıttılar! Sen kendini… Yalıtmıyor musun?…”

Bilim ile kurgu arasında salınan eserleriyle tanıdığımız Levent Şenyürek, yeni romanında da okuru benzer bir gelgite sürüklüyor, ikilemde bırakıyor.

Saklı Cehennem, konforlu hale getirdiğimizi düşündüğümüz yaşantılarımızı biraz olsun sorguladığımızda bizleri bekleyen o aydınlanma ânını hatırlatan bir distopya!

- Reklam -

“Yaşam oyununu kaybetmişti Cevher; hem de kazanmakta olduğunu zannederken… Yaşamda da oyunlarda olduğu gibi insanın artık kazanamayacağını anlayıp kabul ettiği bir an gelebilirdi ama oyunlardan çıkılır gibi yaşamdan vazgeçilemiyordu.”

Toplamda 176 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Ceyhan Usanmaz üstleniyor. Kapak illüstrasyonu Ebrahel Lurci, kapak uygulaması Hamdi Akçay, dizgisi B. Elif Balkın tarafından gerçekleştirilen kitap Pangea Kitaplığı’nın 34. üyesi. Roman Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Pangea Kitaplığı’nda yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Levent Şenyürek’in kitapları ve yazarın son eseri Saklı Cehennem hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için Google News’ten bizleri takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Bu kitap, 2023 yılında İthaki Yayınları tarafından yayımlanan, 176 sayfalık bir bilimkurgu romanıdır¹. Kitabın konusu, yalıtılmış bir yaşam sürdüren Cevher adlı bir adamın, kendisine gelen gizemli bir mektupla hayatının değişmesini anlatır. Cevher, mektupta kendisine verilen ipuçlarını takip ederek, gerçekliğin sınırlarını zorlayan bir maceraya atılır. Bu macera sırasında, yalıtımın yaşamın temeli olduğu fikrini sorgulamaya başlar.

    Kitabın yazarı Levent Şenyürek, bilim ile kurgu arasında salınan eserleriyle tanınan bir yazardır². Saklı Cehennem, yazarın altıncı romanıdır. Yazarın diğer romanları arasında Rüya Gören, Cennetin Kalıntıları, İsa’yı Beklemek gibi bilimkurgu ve fantastik türündeki eserler bulunmaktadır

    • Kitabın dil ve üslubu: Kitap, akıcı ve sade bir dille yazılmıştır. Yazar, okuru sürükleyici bir anlatımla kitabın içine çekmeyi başarmıştır. Kitapta, bilimsel terimler ve kavramlar kullanılmıştır, ancak bunlar okuru yormadan ve sıkmadan verilmiştir. Kitapta, zaman zaman şiirsel ve felsefi cümleler de yer almaktadır.
    • Kitabın karakterleri: Kitabın başkarakteri Cevher, yalnız ve sıradan bir adamdır. Hayatından memnun olmayan, ancak değiştirmeye de cesaret edemeyen biridir. Kitap boyunca, Cevher’in kişiliği ve bakış açısı değişime uğrar. Cevher’in karşısına çıkan diğer karakterler ise, onun macerasına eşlik eden, ona yardım eden veya engel olan kişilerdir. Kitabın karakterleri, okuru şaşırtan ve meraklandıran sırlarla doludur.
    • Kitabın teması ve mesajı: Kitabın ana teması, yalıtım ve gerçekliktir. Kitap, yalıtımın yaşamın bir parçası olduğu, ancak aynı zamanda yaşamı sınırlayan bir unsur olduğu fikrini işler. Kitap, gerçekliğin ne olduğu, nasıl algılandığı ve nasıl değiştirilebileceği gibi soruları da gündeme getirir. Kitap, okura, kendi yaşamını sorgulaması ve değiştirmesi için ilham verir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 4 Sezon

George R.R. Martin, “House of the Dragon” Dizisinin En Az 4 Sezon Süreceğini Doğruladı

Keanu Reeves'in Evi Silahlı Hırsızlar Tarafından Soyuldu

Keanu Reeves’in Evi Silahlı Hırsızlar Tarafından Soyuldu