in ,

Tuhaf Kurgu Temalı Öykü Antolojisi “Tuhaf, Çok Tuhaf” Çıktı

Tuhaf kurgu türünde yazılmış 8 öyküyü bir araya getiren “Tuhaf, Çok Tuhaf” derlemesi İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı çatısı altında okurla buluşuyor.

Tuhaf, Çok Tuhaf - Kolektif
- Reklam -
- Reklam -

Tuhaf, Çok Tuhaf adlı öykü antolojisi İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Ceyhan Usanmaz’ın derlediği kitap, yayınevinin Türk spekülatif kurgu eserlerini bastığı Pangea Kitaplığı çatısı altında yayımlandı.

Kitapta öyküleriyle yer alan yazarlar şu şekilde: Ceyhan Usanmaz, Gökçe Gündüç, Hakan Bıçakcı, Işın Beril Tetik, Levent Şenyürek, Mehmet Berk Yaltırık, Meryem Gültabak ve Onur Selamet.

Seçkideki yazarlardan Hakan Bıçakcı, Mehmet Berk Yaltırık ve Onur Selamet, Ocak 2022’de yayımlanan Kayıp Rıhtım antolojisi Tüm Panayırların Heyulası’nda da okurların karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Farklı türler ve bakış açılarıyla kaleme alınmış tuhaf öyküleri bir araya getiren kitap, “normal”in ne olduğu sorusunu da beraberinde getiriyor.

Tuhaf, Çok Tuhaf – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Tuhaf, Çok Tuhaf - Kolektif

“Gerçek daha tuhaftır çünkü.”

Dört bir yandan gelen görüntülerde dünyayı tanıyamadığımız gibi, yüzümüzdeki maskeler yüzünden birbirimizi de tanıyamadık bir süre. Hatta yüz yüze gel(e)medik. Tam pandemiyle aramıza –sosyal– mesafe koymayı başardık galiba diye düşünürken, bambaşka “gerçeklikler” çarptı yüzümüze. Hiç gecikmeden hem de. Belki de ne ilk ne de son bu tuhaflıklar!

- Reklam -

Bu derlemede farklı türlerdeki, farklı üsluplardaki, farklı bakış açılarına sahip öyküler “tuhaf” çatısı altında bir araya geldi. Tuhaflıkları biraz da okurlarına bağlı. Ne kadar normal kalınabildiğine…

Tuhaflıkların kurgularda sınırlı kalmasını dilesek, imkânsızı mı istemiş oluruz?

Toplamda 120 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Ceyhan Usanmaz’a, sanat yönetimi Hamdi Akçay’a, kapak illüstrasyonu Ebrahel Lurci’ye ve dizgisi B. Elif Balkın’a ait. Kitap, 25 Nisan 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

“Tuhaf, Çok Tuhaf” – İçindekiler

  • Girdabın Dışı – Gökçe Gündüç
  • Aynı – Meryem Gültabak
  • Hiç Kimse – Levent Şenyürek
  • Siyah Bir Kalp – Hakan Bıçakcı
  • Eve Gelen Kadın – Ceyhan Usanmaz
  • Kentsel Dönüşüm – Işın Beril Tetik
  • Dünyanın Çivisi – Mehmet Berk Yaltırık
  • Irmaktan Geldiler – Onur Selamet

Bilimkurgu, korku, fantazya, tuhaf kurgu ve polisiye gibi türlerde yazılmış eserleri buluşturan Pangea Kitaplığı’nda yer alan diğer kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Tuhaf, Çok Tuhaf hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Siparişi verdim, gelsin okuyacağım :smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Magnificent Seven Dizisi Amazon

“True Detective”in Yaratıcısından “The Magnificent Seven” Dizisi Geliyor

Amazon Prime Abonelik Ücretine Zam Geldi

Son Kale de Düştü: Amazon Prime’ın Abonelik Ücreti Zamlandı