in , , ,

Son Kale de Düştü: Amazon Prime’ın Abonelik Ücreti Zamlandı

Amazon Prime abonelik ücreti zamlandı. Yayın devi, yıllardır uyguladığı 7,99 TL ücret bandını güncelleme kararı aldı.

Amazon Prime Abonelik Ücretine Zam Geldi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime servisi abonelik ücretine zam yapma kararı aldı. Türkiye’de resmi olarak başladığı günden bu yana 7,99 TL’lik ücreti sabit tutan internet devi, dün gece saatlerinde yaklaşık 5 katlık bir artış gerçekleştirdi.

İlk olarak 15 Eylül 2020’de Türkiye’de resmi olarak yayın hayatına başlayan Amazon Prime, özellikle o gün bile rakiplerine yönelik ücret avantajıyla ön plana çıkıyordu. Dijtal servisi Prime Video’nun yanı sıra kargoların ücretsiz olması, Amazon Prime’a özel indirimler ve Prime Gaming gibi tüm avantajları tek bir abonelikte veren servis, kullanıcılardan olumlu yorumlar almayı başarıyordu.

Netflix, Disney Plus ve Exxen gibi firmaların sürekli zam yapmasına rağmen Amazon’un uzun bir süre boyunca herhangi bir zam yapmaması kullanıcıların dikkatinden kaçmamıştı. Sonunda beklenen gerçekleşti ve internet devi 7,99 TL’lik ücrete 5 katlık bir zam uyguladı.

- Reklam -

Amazon’un dün gece saatlerinde yaptığı henüz üye olmayanlar ya da üyeliğine ara verenler için gösterdiği metinde şu ifadeler yer aldı:

Değerli müşterimiz, sana Amazon Prime’ı 30 gün boyunca ÜCRETSİZ deneme ayrıcalığı sunuyoruz.

30 gün ÜCRETSİZ deneme süresinden sonra Amazon Prime aylık sadece 39,00 TL. İstediğin zaman iptal edebilirsin.

Amazon Prime Abonelik Ücretine Zam Geldi

Amazon Prime Abonelik Ücreti 39,00 TL Oldu

Üyelere yolladığı “Prime üyeliğinizde yapılacak önemli değişiklikler” başlıklı mailde ise şunlar yazılıydı:

Değerli Prime üyesi,
Amazon Prime üyesi olduğunuz için teşekkürler. Sizi, üyeliğinizde yapılacak bir değişiklikle ilgili bilgilendirmek istiyoruz.

25 Nisan itibarıyla Prime üyeliğinin fiyatını ayda 39 TL olarak güncelliyoruz. Mevcut üyemiz olarak, sizin için yeni fiyat 25 Mayıs’tan sonraki ilk fatura döneminizden itibaren geçerli olacaktır.

Prime ile sunduğumuz hizmet kalitesini artırabilmek için ilk günden bu yana yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu süre boyunca, Prime üyelerine özel, ertesi gün ücretsiz teslimat yaptığımız il sayısını 17’den 50’ye çıkardık, ücretsiz randevulu teslimat hizmetini ayrıcalıklarımıza ekledik. Prime Day ile sadece üyelerimize özel fırsatlar vermeye devam ederken, ‘Çok Al, Az Öde’ gibi kampanyalarda ayrıcalıklar sunduk.

- Reklam -

Prime Video içeriklerimizi, dünyada büyük yankı uyandıran ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ ve ilk yerli Amazon Originals yapımı ‘Rüyanda Görürsün’ gibi yerli, yabancı dizi ve filmlerle zenginleştirdik.

Prime ayrıcalıklarından yararlanmaya devam etmek için ek bir aksiyon almanıza gerek yok. Üyeliğinizle ilgili değişiklik yapmak isterseniz Hesabım>Prime sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teşekkürler,
Amazon Prime ekibi

Amazon Prime Abonelik Ücretine Zam Geldi

Yani hâlâ üyeliği devam edenler için fiyat güncellemesi 25 Mayıs 2023 sonrasında yapılacakken, bugün itibarıyla kayıt olanlar, bir aylık ücretsiz kullanımın ardından 39 TL ödemek durumunda kalacaklar.

Bu rakam öncekine göre her ne kadar yüksek gibi görünse de, hâlen Netflix, Disney Plus ve Exxen gibi firmalarla karşılaştırıldığında oldukça uygun bir rakam olarak kalıyor.

Amazon’un Prime Video servisini de kapsayan bu ücret artışı hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İçeriklerimizi Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    ‘‘Fiyat kalıcı olacak’’ demeselerdi sorun yok derdim. Fakat o laftan sonra fiyat artışı hoş değil.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Fiyatı şu an bile ucuz ama alım gücümüz düşük olduğu için 40 lira bile çok görünüyor göze.

    Etin kilosu neredeyse 400 lira, soğan olmuş 30 lira. Amazon ne yapsın :roll_eyes:

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Fiyat güncellemesini haber verdikleri mail’de bile “Rings of the Power gibi kaliteli ve büyük yapımlar sunmak için çalışıyoruz” tarzı şeyler yazmışlar da gülmekten mail’in gerisini okuyamadım.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Enflasyon oranının ‘almış başını yürümüş’ olduğu bir ortamda, bu yeni fiyatı ucuz bile kalmakta. Gerçi bu platformu takip etmiyorum çünkü; bana göre yapımları kaliteli değil ve gösterdiği başkaları tarafından yapılmış filmler sayesinde birazcık ilgi çekiyor gibi, dolayısıyla beni ilgilendirmiyor fakat bir vatandaş olarak bu fiyat şu an için normal geldi.

  5. Avatar for Haplo Haplo dedi ki:

    Fiyat normal ama bir anda %385 zam normal değil. Bence 40 TL günümüzde neredeyse demir para bile olacak ama genede hizmetin karşılığını yansıtmıyor. Ayda 1 kargo gelse, kargo parsını ödersin, prime desen netflix’in bile çok gerisinde. Elveda :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tuhaf, Çok Tuhaf - Kolektif

Tuhaf Kurgu Temalı Öykü Antolojisi “Tuhaf, Çok Tuhaf” Çıktı

Gain - Rams Türkiye Grubu Satın Alma

Yerli Dijital Yayın Platformu GAİN, Rams Türkiye Grubu Tarafından Satın Alındı