in ,

Yerli Dijital Yayın Platformu GAİN, Rams Türkiye Grubu Tarafından Satın Alındı

GAİN hisselerinin tamamı Rams Türkiye Grubu tarafından satın alındı. Dijital yayın platformu, yeni dönemde global ölçekte çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Gain - Rams Türkiye Grubu Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

GAİN Medya, Rams Türkiye Grubu’na satıldı. Aralık 2020 tarihinde yerli yatırımla kurulan dijital yayın platformu Gain, yaklaşık üç yıllık maceranın ardından el değiştirdi.

BluTV ve Exxen ile birlikte Türkiye çıkışlı dijital platformlar arasında dahil olan Gain; bugüne dek Ayak İşleri, Hamlet, 10 Bin Adım ve Cezailer gibi yerli yapımlarla adından söz ettirmişti. 2 milyonu aşkın aboneye sahip olduğu aktarılan platform BBC Studios işbirliği kapsamında, BBC First dizilerine de yer vermişti.

2019’da Filli Boya’nın da parçası olduğu Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin tamamını Japon şirketi Nippon Paint Holdings’e satan ve 2020 yılında GAİN Medya’yı kuran Gözde Akpınar, ikinci satışını gerçekleştirdi.

- Reklam -

Gain tarafından “Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yapılan açıklamada, Gözde Akpınar’ın 1 Haziran 2023 tarihine dek Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edeceği de kaydedildi.

Gain Rams Türkiye Grubu

Dijital platformun yeni sahibi inşaat ve gayrimenkul başta olmak üzere sağlık, maden, turizm, paylaşmalı ofis, gıda ve mobilya sektöründe de hizmet veren Rams Türkiye Grubu oldu. Gain hisselerinin ne kadarlık bir meblağ karşısında satın alındığı bilgisi ise paylaşılmadı.

Gain, Rams Türkiye Grubu’na Satıldı

Gözde Akpınar yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üç yıldan fazla bir süredir devam eden GAİN yolculuğumuzda, önemli bir karar aldık. Hepimizin ortak mücadelesiyle, sıfırdan bugünlere getirdiğimiz şirketimiz artık yeni bir döneme giriyor. Bugün itibarıyla GAİN’in bütün hisselerinin Rams Türkiye tarafından satın alınması için el sıkışmış bulunmaktayız. Türkiye’nin yüzde yüz yerli yatırımla kurulan dijital platformu olan GAİN için ilk günden beri hayalimiz, ülkemizden globale açılan bir marka yaratmaktı. Global dev rakiplerimizin olduğu sektörde, bize inanan ekibimiz ve iş ortaklarımızla birlikte farklı işler yaparak izleyicilerimiz ile birbirimizi daha iyi anlayarak güçlü bir bağ kurduk. Bu satışın ülkemiz için hayırlı olmasını ve bu bağın gelişerek sürmesini diliyorum.”

- Reklam -

Akpınar sözlerini, “Bundan sonraki süreçte GAİN yine aynı yenilikçi ve kaliteli içerilerini hız kesmeden devam ettirirken, GAİN’in bugüne gelmesinde büyük emek ve katkısı olan çalışma arkadaşlarımızla yola devam edileceği bilgisini de paylaşmak isterim,” şeklinde tamamladı.

Rams Türkiye Gain

Kazakistan, Almanya, Rusya, Tayland ve BAE ile Ortak Yapımlar Yolda

Rams Global CEO’su Faruk Bülbül ise satışın ardından daha geniş izleyici kitlelerine ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek nitelik ve niceliği artıracaklarına dikkat çekti.

“Streaming platformlarının globalde ve Türkiye’deki hızlı büyümesi yatırımcılar için de potansiyel alanlar açıyor. GAİN’e yaptığımız yatırımla, bu alanda adından bahsettirecek oyunculardan biri konumuna geleceğimize inanıyoruz. Rams Global olarak bizler bugün halihazırda faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Türkiye, Kazakistan, Almanya, Rusya, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki kaynaklarımızı da kullanarak bu ülkelerle ortak yapımlara imza atmayı ve böylelikle bir yandan GAİN Medya içeriklerini zenginleştirirken, diğer yandan bir Türk Medya kuruluşunu uluslararası pazara taşımayı, uluslararası bir marka yaratmayı da hedefliyoruz.”

Siz bu satın alma işlemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Rams nedir diyenler için;

    1988 yılında Gaziantep’de Ramazan Bülbül tarafından temelleri atılmış olan RAMS Global, 1993 yılı itibarıyla ana merkezi Kazakistan’ın en büyük kenti ve eski başşehri Almatı olmak üzere ülke çapında faaliyetlerini sürdürmektedir.

    RAMS Global, şirketleri RAMS Kazakistan ve RAMS Türkiye aracılığıyla başta inşaat ve gayrimenkul olmak üzere, sağlık ve mobilya sektöründe de çeşitli projelere imza atmaktadır.

    RAMS Global, hayata geçirdiği her projede, şehrin mimarisine ve insanların yaşamlarına değer katmayı hedefler.

    Bugün 10’dan fazla şehirde, 10 binden fazla çalışanı bulunan RAMS Global, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda başarılı sonuçlar elde etmek amacıyla kendini ve paydaşlarıyla ilişkilerini sürekli geliştirmekte ve her zaman mükemmeli aramak için çaba harcamaktadır.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Tipik ‘Türk girişimci mantığı’ , pazarın zorluğu - rakiplerin devliği - müşteri memnuniyetinin zorluğu vs. klasik bahaneleri uydurarak ‘paranın gözüne vurmayı’ amaçlayan satış. Halbuki reklamlarını akıllıca yapsalardı ve ekonomik gelişmelere göre fiyatlarını makul ölçüde güncelleselerdi, ayakta kalmaları gayet mümkün olabilirdi. Ama illa ki satacaklar, afedersiniz iyi ve güzel olan her şeyin içine ediyoruz, toplum olarak düşünüşümüz hep bu yönde … Yeni kuşak bu döngüyü değiştirir mi bilemem, fakat temennim bu yönde.

  3. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    Bir daha Türk televizyon piyasasına Ayak İşleri ve Dünya Bu gibi işler gelmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amazon Prime Abonelik Ücretine Zam Geldi

Son Kale de Düştü: Amazon Prime’ın Abonelik Ücreti Zamlandı

The Witcher 3. Sezon Fragman ve Yayın Tarihi

Henry Cavill’ın Role Veda Edeceği “The Witcher” 3. Sezondan İlk Fragman Yayınlandı: İşte Yayın Tarihi