in

Pedro Almodóvar, Renkli Bir Western ve Bir Distopya Filmi Çekecek

Pedro Almodóvar yeni projelerinden bahsetti. İspanyol yönetmen renkli bir western yapımı ve kısa bir distopya çekecek.

Pedro Almodóvar
- Reklam -
- Reklam -

İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar yeni projelerini açıkladı. Başarılı isim renkli bir western yapımı ile birlikte bir de kısa distopya çekmek istiyor.

Oscar ve Cannes gibi büyük ödüller dahil onlarca ödüle layık görülen deneyimli film yapımcısı ve yönetmen Pedro Almodóvar’ın yeni projeleri ufukta gözüktü. Son olarak 2019 yılında Dolor y gloria (Acı ve Zafer) adını taşıyan uzun metraj filmi yöneten Almodóvar; setlere geri dönüyor.

Almodóvar yeni projelerine dair detaylar verdi. Usta isim renkli bir western yapımı ile kısa bir distopya filmi çekeceğini açıkladı. Bu distopik filmde ise sinema gibi kültür yerlerinin tamamen ortadan kalktığı karanlık bir dünya tasvir edilecek.

- Reklam -

Almodóvar, uzun yıllardır devam ettiği sinema kariyerinde ilk defa bir western yapımı deneyecek. Başarılı isim, hazırlayacağı yapımın alışılageldik Vahşi Batı filmlerinden daha farklı, renkli ve tiyatral olacağını belirtti. Almodóvar aynı zamanda filmin prodüksiyon tarihi için de bir tarih işaret etti. Yönetmene göre şu sıralar ön hazırlığı devam eden ve Şubat 2021’de çekimlerine başlayacağı Penélope Cruz’lu Madres paralelas filminden hemen sonra bu western yapımının başına geçecek.

Pedro Almodóvar

Son olarak bu sene ekim ayında yayınlanması planlanan The Human Voice (New York Film Festivali’nde gösterilecek) adlı kısa film ile kısa metrajla olan bağını sıkı tutan yönetmen, senaryoları da hazır olan iki kısa filmi de elinde bekletiyor.

Pedro Almodóvar: “Sinema, Panzehirdir”

Sinemaya gitmeyi, maceraya çıkmak olarak tanımlayan usta yönetmen karantina sürecinde pek çok şey öğrendiğini ifade ediyor.

“Karantina, bizlere evlerimizin de hapishane olabileceğini gösterdi. Çalışabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz ve içinde yaşayabileceğiniz bir yer. Fakat bunun panzehiri sinemadır.”

- Reklam -

Almodóvar’ın çekeceği kısa distopya filmi, işte bu sinemanın hayatımızdan çıktığı karanlık bir geleceği konu alacak.

Görünüşe göre Pedro Almodóvar’ın mutfağında, izleyiciyi bekleyen daha nice proje var.

Hable con ella, Mujeres al borde de un ataque de “nervios”, Volver ve La piel que habito gibi filmlerin yönetmeni Almodóvar üretmeye devam ediyor.

Peki siz yönetmenin en çok hangi yapımını seviyorsunuz? Yeni projeleri sizleri heyecanlandırdı mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020 Dragon Awards Kazananları

2020 Dragon Awards Kazananları Açıklandı

Hugo Weaving the lord of the rings Elrond

Hugo Weaving, Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Elrond Karakteri Hakkında Konuştu