in

Erdal Beşikçioğlu: “Hamlet, Behzat Ç.’den Sonra En Keyif Aldığım Dizi Oldu”

Erdal Beşikçioğlu, Hamlet galasında dizi hakkındaki soruları yanıtladı. Ünlü oyuncu yapımın, Behzat Ç.’den beri en çok keyif aldığı iş olduğunu aktardı.

Erdal Beşikçioğlu Hamlet Dizisi - Behzat Ç. Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Erdal Beşikçioğlu, Hamlet galasında açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncu, GAİN platformu için hazırlanan ve yönetmenliğini Kaan Müjdeci’nin üstlendiği diziye dair yorumlarını aktardı. Beşikçioğlu’nun kaydettiğine göre Hamlet, Behzat Ç.’den bu yana oyuncunun en çok keyif aldığı iş olmuş.

William Shakespare’in hiç eskimeyen oyunu Hamlet’e, adalardaki Fayton Krallığı üzerinden bakarak çağdaş bir uyarlama getiren yeni GAİN dizisi için basın galası dün öğlen gerçekleştirildi.

Galaya yönetmen Kaan Müjdeci ile birlikte oyuncular Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora katıldı.

- Reklam -

Erdal Beşikçioğlu Hamlet Hakkında Konuştu

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan oyunculardan Beşikçioğlu, yapım hakkında şöyle konuştu:

“Hamlet bir eylemsizlik tekstidir aslında. Çürüyüp giden bir şeylere karşı tepki bir göstermek ister fakat bu çok güçlü değildir. Biraz onu anlatır Hamlet. Bir iç ses üzerinden kurulur hikâye. Kaan’la bunun adaptasyonunu konuştuğumuz zaman bana tek bir cümle söylemişti. Danimarka Krallığı’nı, adadaki Fayton Krallığı’na adapte etmek istiyorum, dediğinde tartışılacak hiçbir şey yoktu. Hamlet’i bir kadının oynaması, Ophelia’yı bir erkeğin oynaması; diğer karakterler üzerinde de manayı değiştirmeyecek güçlü bir kimya, karakter oluşumuna dönüştürdü bütün ekibi. Çok keyifli bir çalışmaydı. Behzat Ç.’den sonra aldığım en büyük keyif sanırım bu Hamlet oldu.”

hamlet dizisi ekip - Erdal Beşikçioğlu

- Reklam -

“Hamlet Dünyanın En Zevkli Karakteri”

“Güçlü oyuncuların bir adada üç ay boyunca bulunmaları, sadece bir amaç, Hamlet için bulunmak, Hamlet’in dışında hiçbir şey düşünmemelerini sağlamak şu ortamda çok maliyetli, lüks. Bir oyuncu zaten para aldığı için oynamaz, bir oyuncu lütfettiği için, iyi bir şey varsa oynar. Keyifliyse, o işten ömür boyunca zevk alacağını düşündüğü için oynar. Yıkılan Fayton Krallığı’nın yerine tebaasını daha üst bir motivasyonla çalıştırmaya çalıştırmaya çalışan bir kardeşi oynuyorum. Hamlet’in amcası ve aynı zamanda kardeşinin karısıyla da beraber olan bir adam. Dünyanın en zevkli karakteri.”

Toplamda 7 bölüm sürecek Hamlet, 19 Ekim 2021 tarihi itibarıyla GAİN üzerinden izleyicilerle buluşmaya başlayacak.

KayipRihtim.com

Hamlet dizisi hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shadowghast - Thomas Taylor

Shadowghast: Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri “Karakasvet” ile Devam Ediyor

Hawkeye fragman

Hawkeye’ın Mizah Ağırlıklı İkinci Fragmanı Yayınlandı