in ,

“Fallout 2”, “Fallout 4”ün Oyun Motoruyla Yeniden Yapılıyor

Fallout 2 remake yolda. Prime Video dizisiyle yeniden ivme kazanan ünlü post apokaliptik video oyun serisi, ikonik oyununu tekrar ele almaya hazırlanıyor.

Fallout 2 Creation Engine Oyun Motoru
- Reklam -
- Reklam -

Fallout 2, Fallout 4’ün oyun motoruyla yeniden geliştiriliyor. Son dönemlerde Prime Video imzalı dizi uyarlamasıyla gündeme gelen ikonik oyun; Creation Engine ile baştan yapılıyor.

Bethesda Softworks’ün kıyamet sonrasını ele alan rol yapma oyunu serisi Fallout, eleştirmenlerden övgüler toplayan live-action uyarlamasından önce de oldukça popülerdi. Ancak yeni diziyle beraber serinin oyunları ciddi bir talep gördü ve anlık oyuncu sayılarında rekorlar kırıldı. Bu artışta hem seriyi yeniden oynamak isteyen eski oyuncular hem de Fallout’un geniş evreniyle tanışmak isteyen yeni kâşifler bulunuyordu.

Fallout 4

- Reklam -

Pek çok kişinin Bethesda’nın kıyamet sonrası serisiyle tanışması 2008 yılında yayınlanan Fallout 3 ile oldu. Ancak serinin ilk iki ana oyununu Interplay Productions imzasını taşıyordu.

“Fallout 2” Creation Engine ile Baştan Yapılıyor

Bu yılın şubat ayında bir grup hayranın Fallout 2’yi Fallout 4’ün oyun motoru ile tekrardan yaptığı duyuruldu. Söz konusu remake projesi Fallout: Project Arroyo olarak adlandırıldı. Bu projeden neler bekleyebileceğimizi gösteren ve oyundaki mekânları içeren bir fragman da yine şubat ayında yayınlandı.

Yakın zamanda gelecek remake ile 1998 yılında yayınlanan ilk oyunu karşılaştıran yeni bir fragman daha yayınlandı. 90’lı yıllarda seri günümüzdekinden oldukça farklıydı. Tabii ki seri, eskiden de kıyamet sonrası bir RYO’ydu fakat o zamanlar izometrik perspektiften oynanan point-and-click (göster ve tıkla) bir macera oyunuydu. Bu yüzden eski Fallout ve hayran remake’i Fallout’u yan yana gösteren Project Arroyo fragmanı oldukça ilgi çekti.

YouTube video

Project Arroyo’nun yayın tarihi belli değil. Ancak tahminler en az birkaç yılın daha gerekeceği yönünde. Ayrıca tıpkı Fallout: Vault 13 ve Fallout: London gibi Fallout: Project Arroyo da yalnızca PC için yayınlanacak ve oyunun konsollar için herhangi bir versiyonu bulunmayacak.

- Reklam -

Dizi Uyarlaması Yoluna Devam Ediyor

Serinin 5. oyunu için henüz bir açıklama yapılmamış olsa da Prime Video dizi uyarlamasında maceraya devam ediyor. İlk sezon yayına girdikten kısa bir süre sonra yeni sezon onayını veren yayıncı, Fallout dünyasını dizi dünyasında genişletmeyi sürdürecek.

Fallout 2 Creation Engine Oyun Motoru Yeniden

Sizin Fallout: Project Arroyo’dan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gaming Bible

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Sürekli yükleme ekranı çıkacak desenize. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wednesday 2. Sezon Çekimleri Başladı (Video)

“Wednesday” 2. Sezon Çekimleri Başladı: İşte Tüm Oyuncuları Duyuran İlk Tanıtım (Video)

The Carpenter's Son Film - Nicolas Cage Korku İsa

Nicolas Cage, İsa’nın Çocukluğunu Ele Alacak Korku Filmi “The Carpenter’s Son”ın Başrolünde Yer Alacak