in ,

Kadın Başrollere Odaklanacak: “Project X”in Devam Filmi Geliyor

“Project X” devam filmi “Project XX” ile geliyor. 2010’lu yılların çok konuşulan komedi macerası, yeni bir hikâyeyle perdeye geri dönüyor.

Project X Devam Filmi Project XX
- Reklam -
- Reklam -

Project X devam filmi için çalışmalara başlandı. Bir dönemin ses getiren komedi yapımı, tamamen kadın karakterlere odaklanan Project XX ile bir kez daha beyaz perdeye dönmeye hazırlanıyor.

Nima Nourizadeh imzalı komedi filmi Project X, 2012 yılında izleyicilerle buluşmuştu. Üç lise öğrencisinin düzenlediği doğum günü partisinde kontrolden çıkan olayları konu alan film Rotten Tomatoes’ta %29 eleştirmen skoru alsa da zaman içerisinde izleyicilerde geniş bir karşılık bulmuştu.

Todd Phillips’in (Joker) de yapımcıları arasında yer aldığı buluntu film tarzındaki yapım; uyuşturucu ve alkolün yüceltildiğini düşünenler tarafından yerden yere vurulmuştu. Aradan geçen 10 yılı aşkın bir sürenin ardından yapım beklenmedik bir değişiklikle yeni devam filmine kavuşuyor.

- Reklam -

Project X Devam Filmi Project XX Kadın Başrollere Yer Verecek

Project XX adı verilen yapım, ana filmden farklı olarak bir grup erkek yerine üç kadın arkadaşın hikâyesini konu alacak. Filmin adındaki XX hem devam filmini işaret ediyor hem de kromozom göndermesiyle stilistik bir tercihle ön plana çıkıyor.

Proje için henüz bir oyuncu kadrosu belirlenmiş değil. Ancak internetteki birçok hayran gönüllerindeki isimleri paylaşmaya başlamış durumda. Ayo Edebiri, Rachel Sennott ve Molly Gordon üçlüsü ise en çok paylaşım alan gönderiler arasında. İlk filmin başrollerinde ise Thomas Mann, Oliver Cooper ve Jonathan Daniel Brown yer almıştı.

Project XX

Hollywood’da son dönemde American Pie Presents: Girls’ Rules ve Neighbors 2: Sorority Rising gibi birçok komedi yapımının devam macerası, kadın başkarakterlerle yeniden ele alınmıştı.

- Reklam -

Project XX Hakkında İlk Haberler 2012’de Çıkmıştı

İlk filmin vizyona girmesinden kısa bir süre sonra Warner Bros., yapımın senaristlerinden Michael Bacall ile devam macerası için anlaştığını duyurmuştu. 2015 yılında stüdyo devam filminin adının Project XX olarak adlandırıldığını ve 2016’da çıkacağını açıkladı. Ancak o tarihten beri devam film için süren sessiz bekleyiş, Şubat 2024’e kadar devam etti.

Project X Devam Film Project XX

Aralık 2021’de Jonathan Daniel Brown Instagram gönderisinde devam filminin “asla gerçekleşmeyeceğini” söyledi. Aradan geçen üç yılın ardından ise kadın başrollere odaklanan yeni bir maceranın yolda olduğu duyuruldu.

Project XX hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Dexerto

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peygamber - Okan Çil

Okan Çil’in Yeni Romanı “Peygamber” Raflardaki Yerini Alıyor

Jujutsu Kaisen'in Naruto'yu Kopyaladığı İddia Edildi

“Jujutsu Kaisen”in “Naruto”yu Kopyaladığı İddiaları Anime Hayranlarını İkiye Böldü