Menu
in ,

Yabani Dergi Polisiye Özel Sayısı ile Raflarda

Yabani Dergi polisiye özel sayısı ile çıkış yaptı. Sevilen çizgi roman dergisinin yeni sayısında tanıdık birçok isim yer alıyor.

Yabani Çizgi Roman Dergisi, polisiye özel sayısı ile raflardaki yerini aldı. Sevilen isimler, derginin bu yıl için hazırlanan sayısında farklı maceralarla okurların karşısına çıkıyor.

Bilimkurgu, fantastik, korku ve polisiye gibi türleri harmanlayan çizgi roman dergisi Yabani, 2017’nin mayıs ayında aylık macerasını sonlandırdığını açıklamıştı. 10 sayıdan oluşan derginin Mart 2017 tarihli 10. sayısı klasikler üzerine hazırlanmıştı. Dergi, yaklaşık 3 buçuk yıllık aranın ardından, geçen sene kasım ayında bilimkurgu özel sayısı ile bir kez daha okurla bir araya gelmişti.

Neyse ki, son sayının ardından bu seferki ara çok daha kısa sürdü ve Yabani Dergi, polisiye özel sayısı ile bir kez daha raflardaki yerini aldı.

- Reklam -

Türkiye’de polisiye kurgu denildiğinden akla gelen ilk isimlerden biri olan Ahmet Ümit’in de bir öyküsünün yer aldığı özel sayıda, 2019 yılında kaybettiğimiz polisiye ustası Celil Oker’in de bir öyküsü çizgi roman uyarlaması ile okurla buluşuyor. Seyfettin Efendi de kısa bir macerasıyla tekrar geri dönüyor.

Yabani Dergi Polisiye Özel Sayısı | Tanıtım Yazısı

Geçen yıl yenilenmiş formatıyla aramıza yeniden dönen Yabani Çizgi Roman Dergisi bu yıl polisiye özel sayısıyla okurlarla buluşuyor.

2020 yılında bilimkurgu özel sayısıyla büyük beğeni toplayan Yabani dergisi 2021 yılı albümünün temasını polisiye olarak belirledi.

Kitap-dergi formatında basılan Yabani Polisiye Özel Sayısı’nda yerli polisiye edebiyatın değerli isimleri, deneyimli çizerlerle ortak bir çalışmaya imza attılar.

Yabani’nin bu sayısı hem yazarlar hem de okurlar tarafından çok sevilen, yakın zamanda yitirdiğimiz polisiye ustası Celil Oker’in bir Remzi Ünal macerası ‘Baykuş Bana Bakıyordu’ öyküsüne yer vererek yazarın anısını yaşatıyor.

Yabani Dergi Polisiye Özel Sayısı Yazar ve Çizerleri

Peki Yabani’nin polisiye özel sayısında yer alan çalışmalar arasında neler var?

Ahmet Ümit, “Aşk Köpekliktir” romanından bir öykü “Ayyaş fok”, Murat Çalış tarafından çizgi romanlaştırdı.

Elçin Poyrazlar’ın yazdığı, Elif Nurşad çizdiği “Kedi Gözü” farklı bir çizgi roman okuma deneyimi vaadediyor.

Adaletin sadece insanlar için olmadığını gösteren “Ormanın Kanı”nı Günay Gafur yazdı, Ertan Beşiroğlu çizdi.

Bir çocuğun neler yapabileceğini “Bezelye Çocuk”ta Funda Menekşe yazdı, Valendra Venüs çizdi.

Algan Sezgintüredi’nin mizahi polisiye tarzında “Erkek adam ağlar mı hiç?” öyküsünü Ozan Murat Özfen çizdi.

Büyüyle suçlanan birini inceleyen “Ölüm Büyüsü” isimli öyküyü Ekin Açıkgöz yazdı, Ülker Şamxolova çizdi.

Seyfettin Efendi macerası olan “Gulyabani”yi Demokan Atasoy yazdı, Bartu Bölükbaşı çizdi.

70’lerden bir esinti “Konakta Cinayet” isimli öyküyü Ceyda Kiremitçi Vasiliev yazdı, Ozan Yüksel çizdi.

Hafiyecilik oynayan iki sevgilinin öyküsü “Kayıp Şeylerin Peşinde”yi Cem Özüduru yazdı ve çizdi.

Nurhan Işkın, kadına şiddeti ele alan “Dilsizler” adlı öyküyü yazdı ve Açelya Taşkıran çizdi.

Bir keskin nişancının hikayesi “Sniper”ı Ergün Gündüz yazdı ve çizdi.

Bir cesedin eksik parçasından kimliği nasıl teşhis edilir? “Saffet’in arkasından” isimli öyküyü Suat Duman yazdı, Colorbender çizdi.

Son olarak kara polisiye türündeki “Aseq01.dat”ı Devrim Kunter yazdı ve çizdi.

Efendi Yayınları etiketiyle çıkan dergi, 112 sayfadan oluşuyor. Dergiye çevrim içi satış sitelerinden de yakında ulaşılabilecek. Şimdilik Büyülü Dükkan, Paralel Evren, Devr-i Alem Sahaf, Kayra Han Sahaf, D20 kulüb, Prestijj Çizgi roman ve Zahiri Çizgi roman gibi çizgi roman dükkanlarından derginin yeni sayısını temin edebilirsiniz.

Yabani Dergi’nin yeni sayısının konusunu ve yazarlarını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version