Menu
in ,

Ucuz Dergi Kapakları Olarak Yeniden Yorumlanan David Bowie Şarkıları

David Bowie gibi yıldızlarla ucuz dergi kapaklarını karıştıran Todd Alcott’un eserlerine birlikte göz atalım.

Geçen yıllarda senaryo yazarı Todd Alcott’un hobisi tam anlamıyla bir yan işe dönüştü. Eski ucuz dergi romanlarının kapaklarını klasik rock şarkılarının isimleri, sözleri ve diğer elementleriyle değiştiren Alcott, (David Bowie gibi) ortaya gerçekten iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor.

David Bowie isminin uzay seyahatine olan hayat boyu tutkusu, eziyet edilmiş anti kahramanları ve sıradışı görünüşü onu Alcott’un projesi için en iyi aday haline getirdi. Kendisi ayrıca Bob Dylan, Radiohead, Talking Heads ve Elvis Costello gibi isimlerin şarkılarını da kullanmakta.

- Reklam -

Todd Alcott ise yaptığı bu ilgi çekici karışımları şu şekilde açıklıyor:

David Bowie çift cinsiyetli bir uzaylı olarak giyiniyor ve sahneye çıkıp diyor ki; ‘Yalnız değilsiniz, bana ellerinizi uzatın.’ Topluma uyumsuzluğu bu kadar iyi anlatan bir hareket daha bilmiyorum. Kendi çevrenizde ne kadar garip olursanız olun, bir Bowiekonserinde her zaman en az sizin kadar garip olan birini bulabilirdiniz. Hayatımda yalnız ve dışlanmış(Bowiede öyleydi) hissettiğim bir zamanda bu gibi önemli artistler bana daha büyük bir dünyanın parçası olduğumu hatırlattı, bir sanat sürekliliği.”

Alcott’un sürekliliği ise Bowie ve Freddie Mercury gibi yıldızları 1950’lerin maceralı ve şehvetli ucuz dergileri ile harmanlamak.

Bu materyallerin çoğu, zamanında ikinci el dükkanları ve sahaflara düşmüş. Oldukça kullanılmış ve eskiler. Buna rağmen Alcott gibi biri için büyük koleksiyon değeri taşıyorlar. Örneğin yukarıdaki 1970’lerden kalma bilimkurgu kapağını ele alacak olursak; birkaç marifetli ayarlama, Life On Mars ve daha önce üzerinde var olmayan “new adventure from the author of Space Oddity (Space Oddity’nin yazarından yeni bir macera)” yazısının eklenmesiyle oluşturulmuş.

Peki sizler bu dergi kapakları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi forumlarımızda bizlerle paylaşın!


Bilimkurgu veya Fantastik Roman Tadındaki 10 Şarkı

David Bowie’yi Yüzüklerin Efendisi Filminde Görebilirmişiz

Kaynak: Open Culture

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version