Menu
in ,

Barbaroslar’dan İlk Tanıtım: Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’li Dizi Ufukta Gözüktü

Barbaroslar için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. TRT’nin Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’li yeni tarihi dizisi yakında geliyor.

Tarihi dizi Barbaroslar için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. TRT’nin Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis karakterlerine odaklanacak yeni macerasının başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe üstleniyor.

Daha önce Diriliş Ertuğrul dizisi ile izleyicilerin karşısına çıkmış ve beğeni toplamış Engin Altan Düzyatan, yine bir tarihi dizi ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Hazırlıkları uzun süredir devam eden ve TRT için hazırlanan Barbaroslar, Osmanlı İmparatorluğu’nun en ünlü denizcilerinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa ile ağabeyi Oruç Reis’in yaşadığı maceraları konu edinecek.

Hızır Reis adıyla da bilinen Barbaros, Akdeniz’deki başarıları ile Osmanlı döneminin daha da kuvvetlenmesine yardımcı olmuştu. Ağabeyi Oruç Reis ise engin harita bilgisi ve kıvrak zekası ile kardeşine fetihleri sırasında önemli yardımlarda bulunmuştu.

- Reklam -

Şu an için dizinin Barbaros ve ağabeyi Oruç Reis’in hangi dönemini işeyeceği veya sadece tek bir olay ekseninde devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak nihayet, daha önce yayınlanan bazı set arkası görüntüleri sonrası ilk tanıtım fragmanı da geldi.

TRT 1 YouTube kanalında “Akdeniz’i Türk gölü haline getiren kahramanlarımızın hikâyesi… Bekleyin…Yakında #TRT1’deyiz.” cümlesiyle duyurduğu ilk tanıtım fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Barbaroslar Tanıtım Fragmanı | İZLE

Yayınlanan 26 saniyelik kısa fragmanda, Engin Altan Düzyatan’ı Barbaros rolünde ve bir savaş sahnesi etrafında görüyoruz. Yanan gemiler ile bir savaş sahnesinin ortasında olan Barbaros’un, tüm o karmaşaya rağmen sakin kalışı ve askerlerine “Bekle,” diye bağırışı gözlerden kaçmıyor.

Dizide, başrolde bulunan Düzyatan ve Astepe haricinde İshak rolünde Yetkin Dikinciler, İlyas Reis rolünde Caner Topçu ve henüz rolü bilinmeyen Bahadır Yenişehirlioğlu bulunuyor. Yapımın senaryosunu kaleme alan isimler ise Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur ve Oğuz Ayaz. Barbaroslar’ın başında bulunan Yusuf Esenkal, daha önce Payitaht Abdülhamid’in de yapımcılığını yapan isim olarak biliniyor.

Dizi, diğer dizilerden farklı olarak uluslararası yapımlarda çalışmış bir görüntü yönetmenini de içeriyor. Black Sails, Vikings ve Homeland dizilerinde çalışan Maher Maleh, Barbaroslar’ın görüntü yönetmeni olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdilik yayın tarihi açıklanmamış dizi, ilk fragmanı ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Yapımın temmuz ayı içerisinde TRT 1’de başlaması bekleniyor.

Peki ya sizler Barbaroslar’ın ilk tanıtım fragmanını nasıl buldunuz? Sizce ortaya iyi bir iş çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version