Menu
in ,

İşte En Çok İzlenen 10 Star Trek Bölümü

Netflix, gelmiş geçmiş tüm Star Trek dizileri içerisinde en çok izlenen 10 bölümü listeledi!

Netflix şu anda bilimkurgu dizisi dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan ve bizleri Kaptan Kirk, Mr. Spock, Data, Kaptan Picard ve Worf gibi unutulmaz karakterlerle tanıştıran Star Trek (Uzay Yolu) efsanesinin 695 bölümünü bünyesinde yayınlamış bulunmakta. 12 yıllık bir aranın ardından ekranlara yeniden dönmeye hazırlanan serinin son üyesi Star Trek: Discovery de çok yakında bizlerle olacak. Diziye ev sahipliği yapacak olan sektör devi Netflix de bu fırsattan istifade 104 milyon izleyicisi sayesinde çıkardığı profille en sevilen, tekrar tekrar izlenen Star Trek bölümlerini bizlere sundu.

Yapılan araştırmanın sonucunda 1966 ile 2005 arasında yayınlanan 5 genel sezon arasından en çok izlenilenin Kaptan Kirk ve ekibinin maceralarını konu alan orijinal dizi olduğu ortaya çıktı. Onun hemen ardından Kaptan Picard ve mürettebatının serüvenleri (The Next Generation) geliyor.

Star Trek dizilerini bugüne dek sadece Netflix üzerinden 12000 hayran 536 saatini harcayarak tekrar izledi. İşte en çok izlenen bölümler:

- Reklam -

10. Star Trek: The Next Generation – “Clues”

9. Star Trek: Voyager – “Time and Again”

8. Star Trek: The Next Generation – “Q Who?”

7. Star Trek: Voyager – “Dark Frontier, Parts 1 & 2”

6. Star Trek: Voyager – “The Gift”

5. Star Trek: Voyager – “Scorpion, Part 2”

4. Star Trek: Voyager – “Scorpion, Part 1”

3. Star Trek: The Next Generation – “The Best of Both Worlds, Part 2”

2. Star Trek: The Next Generation – “The Best of Both Worlds, Part 1”

1. Star Trek: Voyager – “Endgame: Parts 1 & 2”

Bu haliyle liste bizlere oldukça hoş bir nostalji yaşattı. Star Trek: Discovery ise 24 Eylül’de izleyicilerle buluşacak. Bununla birlikte listenin değişeceğini düşünmek yanlış olmaz. Peki sizin favori Star Trek diziniz ve bölümleri hangileri?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version