Menu
in

Game of Thrones’tan Karanlık Savaş Sahnesi Eleştirilerine Cevap: “Belki de Sorun Sizdedir”

Game of Thrones final sezonuyla çok konuşulmaya devam ediyor. “The Long Night” bölümündeki savaş sahnesinin fazla karanlık olduğu yönündeki eleştirilere, dizinin görüntü yönetmeninden cevap geldi: “Belki de sorun sizdedir.”

Game of Thrones nefes kesen final sezonuyla yoluna tam gaz devam ediyor. Hayranların merakla takip ettiği 8. sezonda geçtiğimiz pazartesi 3. bölümü devirdik. “The Long Night” adlı bölüm, büyük bir savaş sahnesine de ev sahipliği yapıyordu. Fazla spoiler vermeden şu kadarını söyleyebiliriz ki bu kısım serinin en çok merakla beklenen olaylarının da önemli bir kısmını içeriyordu. Peki sonra ne oldu? Bazı hayranların eleştirilerine göre, The Battle o Winterfell sahneleri biraz fazla karanlıktı.

Kimi izleyiciler sahnenin önemli bir kısmını göremediğini belirtirken yıllardır bekledikleri bölümün bu şekilde verilmesine de tepkiliydiler. Sonunda dizinin bahsi geçen bölümünü çeken görüntü yönetmeni Fabian Wagner eleştirilere kayıtsız kalamadı.

Wagner problemin çoğunun birçok insanın televizyon ekranlarını nasıl ayarlaması gerektiğini bilmediğine bağladı. Wired UK‘e konuşan Wagner, “Ayrıca çoğu izleyici ne yazık ki diziyi küçük iPad’lerden izliyor. Onların bu yapımın hakkını vermeleri mümkün değil,” dedi.

- Reklam -

Wagner bunu ekledi çünkü Game of Thrones öncesinde o kadar epik savaşa sahne oldu ki yapımcılar, yaşayanlar ve ölüler arasındaki son savaşın eski çatışmalardan ayrı tutulmasını istedi. Anlaşılana göre bu istek neredeyse tamamen karanlık çekim anlamına geliyormuş. Ancak endişelenmeyin, eğer bir şey göremediyseniz bu aslında görmemeniz gerektiği anlamına da geliyormuş.

“Yeniden bakarsanız yanlış yapmış olursunuz,” diyor Wagner. “İnsanların görmesini istediğimiz her şey orada.”

Wagner bölümü son model kameralar ve monitörlerden gördüyse sıradan izleyici için The Long Night’ın ne kadar karanlık olduğunu nereden bilebileceği merak konusu. Wagner ise sözlerini şöyle tamamlıyor: “O kadar karanlık olmadığını biliyorum çünkü ben çektim.”

Siz ne dersiniz? Malum savaş sahnesi gereğinden fazla mı karanlıktı? Bu bir tercih mi? Yoksa insanlar uygunsuz ortamlarda, kötü kalitede ve küçük ekranlarda izledikleri için mi böyle oldu?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Vulture
GÜNCELLEME: DESTANSI ‘KARANLIK’ SAVAŞ HAYRANLAR TARAFINDAN AYDINLATILDI

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version