Menu
in

George Lucas, Game of Thrones’un Çekimlerine Yardım Etmiş

Star Wars evreninin yaratıcısı George Lucas, Game of Thrones’un son sezonunun ilk bölümünün çekimlerine yardım etmiş.

Bildiğiniz gibi Game of Thrones dizisinin yapımcıları David Benioff  ve D.B. Weiss önümüzdeki yıllarda bir Star Wars filmi çekecekler. İşte bu vesileyle George Lucas geçtiğimiz aylarda dizinin setini ziyaret etmiş. Ve bu esnada çekimleri devam eden bir sahnede ekibe yardım etmiş.

Daenerys Targaryen ve Jon Snow‘un yer aldığı bir bölümde yönetmen koltuğuna oturan Lucas, hem sahneyi yönetmiş hem de ekiple tecrübelerini paylaşmış. Çekimlerden sonra Daenerys’le el sıkışan ünlü yönetmen, Jon Snow’a da, “Sana verecek direktifim yok. Sana ne olacağı umurumda değil,” diyerek takılmış.

David Benioff, George Lucas’ın seti ziyaret edeceklerini ilk duyduklarında bunu bir şaka zannettiklerini, ama sonrasında çok heyecanlandıklarını ifade etmiş:
George Lucas’ın seti ziyaret etmek istediğini duyduğumuzda bunu bir şaka sandık. Ama sonrasında çok heyecanlandık ve gerildik. Çünkü o George Lucas. İlk hikâyelerimi anlatmaya başladığımda Stortrooper figürlerimi birbirleriyle çarpıştıran bir çocuktum. Bu tarz, efsanevi hikâyeler anlatma tutkumuzu başlatan kişi oydu.
Lucas daha önce Solo: A Star Wars Story setinde de görülmüş ve ekibi ziyaret etmişti. Kısa süre önce de Star Wars: Episode IX’un senaryosuna yardım ettiğini öğrenmiştik. Anlaşılan her ne kadar tüm haklarını Disney’e satmış olsa da gözünün bebeğinden bir türlü ayrı kalamıyor. Eh, onu kim suçlayabilir ki?

- Reklam -

* Star Wars Hayranı Profesör Üniversitenin Gözlemevini R2-D2’ya Çevirdi

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version