Menu
in

House of the Dragon’ın Yeni Sezonunda Zaman Atlamaları Yaşanmayacak

House of the Dragon dizisi 2. sezon bölümleri, büyük zaman atlamalarına yer vermeyecek. Yapımcı Ryan Condal, yeni sezona dair detaylar paylaştı.

House of the Dragon 2. sezon, zaman atlamaları ile izleyicilerin kafalarını karıştırmayacak. Dizinin baş yapımcılarından Ryan Condal, yaptığı açıklamada HBO dizisinin geleceğine dair ipuçları verdi.

8 sezonluk Game of Thrones macerasının ardından aynı evreni paylaşan ilk spin-off House of the Dragon oldu. Targaryen Hanedanlığı’nın hikâyesine odaklanan yapım, hikâyesini orijinal dizinin 172 yıl öncesinden başlatıyor.

Karakterlerin zaman içindeki değişimlerini daha iyi verebilmek için kısa süreler içerisinde geniş zaman atlamalarına yer veren dizi; cesur tercihiyle birçok eleştiride övgüyle karşılanmıştı. Geçen günlerde ise 2. sezon bölümlerinin ağırlıklı olarak Prens Daemon Targaryen ve Prenses Rhaenyra Targaryen arasındaki ilişkiye odaklanılacağı ortaya çıkmıştı.

- Reklam -

İlk sezondaki zaman atlamaları, değişen oyuncular derken kimi kafa karışıklıkları ile diziden koptuğunu kaydeden bazı izleyicileri rahatlatan haber ise Ryan Condal’dan geldi.

House of the Dragon 2. Sezon Zaman Atlamaları ile Kafa Karıştırmayacak

House of the Dragon dizisinin baş yapımcısı Ryan Condal, 2. sezon bölümlerinde zaman atlamaları olmayacağını doğruladı. Condal, Deadline’a verdiği demeçte iç savaşın başlamasıyla birlikte büyük zaman atlamalarının sona ereceğini açıkladı.

Condal, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün zaman atlamaları ve yeni oyuncuları boyunca bizleri takip ettikleri için harika izleyicilerimize bir haberimiz var: Bunlar bitti. Hikâyenin bu kısmından itibaren gerçek zamanlı bir akışa geçiyoruz. Oyuncular, karakterlerini sonuna kadar devam ettirecek. Kimseyi değiştirmiyoruz. Zamanda büyük sıçramalar yapmıyoruz. Artık Ejderhaların Dansı başladı ve biz bu hikâyeyi anlatacağız.”

Birçok hayranın favorisi olan Rhaenyra Targaryen (Milli Alcock’dan Emma D’Arcy’ye) ve Alicent Hightower (Emily Carey’den Olivia Cooke’a) dahil olmak üzere, zaman atlamaları nedeniyle ilk sezon boyunca bazı karakterlerde oyuncular yenilenmişti.

Condal, bir sezon içinde birden çok defa büyük zaman atlaması yapılmasının alışık bir durum olmamasından dolayı endişelendiklerini de itiraf etti.

“Bu durum beni çok korkuttu. HBO’yu da aynı şekilde. Daha önce hiç kimse bunu gerçekten yapmadı. Bizimkine en yakın örnek The Crown.”

Öte yandan Condal, potansiyel flashback sahneleri için eski oyuncularına da kapıyı tamamen kapatmadıklarını da açıkladı.

Dizinin 2. sezon bölümleri, en iyi ihtimalle 2024 yılı içerisinde yayınlanacak.

Siz bu kararı nasıl karşılıyorsunuz? Daha lineer bir zaman akışı, sizce doğru bir tercih mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı ve bizleri Google Haberler üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Insider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version