Menu
in

Disney ve Lucasfilm’den Yeni Bir “Indiana Jones” Dizisi Geliyor

Indiana Jones dizisi geliyor. Harrison Ford’un ikonik role veda etmesiyle macera Disney+’ta farklı bir formata taşınacak.

Indiana Jones dizisi için hazırlıklar başladı. Disney Plus, ünlü karaktere odaklanan yeni bir yapıma imza atacak.

Sinema dünyasının Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr. karakteriyle tanışması 1981 yılındaki Raiders of the Lost Ark (Kutsal Hazine Avcıları) filmiyle oldu. George Lucas tarafından yaratılan bu marka, zaman içerisinde Lucasfilm’in en önemli IP’lerinden birisi oldu.

Lucasfilm’in 2012’de The Walt Disney Company bünyesine geçmesiyle, Indiana Jones markası da Disney çatısı altına alındı. O tarihten beri hayranlar, Harrison Ford’un son defa Jones’u canlandıracağı beşinci filmi bekliyor.

- Reklam -

Sinematik evrenleri dizilerle destekleme konusunda önemli bir tecrübeye sahip olan Disney ise, şimdi kendi dijital yayın platformu için yeni bir diziye hazırlanmaya başladı.

Yeni Indiana Jones Dizisi Henüz Ön Geliştirme Sürecinde

Bugüne dek toplam 1.3 milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden Jones markası, şimdi yeni bir eşikten geçmek üzere.

Harrison Ford’un beşinci filmle birlikte karaktere veda etmesinin ardından, markanın geleceğinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Disney ve Lucasfilm, çözümü şimdilik Jones’un yeni maceralarına odaklanacak yeni bir Disney+ dizisinde bulmuş durumda.

Lucasfilm 1992’de The Young Indiana Jones Chronicles (Genç Indiana Jones’un Günlükleri) adlı bir başka Indiana Jones dizisine imza atmıştı. ABC kanalında yayınlanan ve toplamda 2 sezon süren bu dizinin ardından 4 de televizyon filmi geliştirilmişti. İkonik rol Sean Patrick Flanery tarafından canlandırılırken dizinin konuk oyuncuları arasında Haluk Bilginer de yer almıştı. Harrison Ford da diziye konuk olan aktörlerden birisi olmuştu. George Hall ise diziyi anlatan yaşlı Jones olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Yeni dizinin hangi dönemde geçeceği, nasıl bir hikâyeyi takip edeceği ve hangi oyuncuları konuk edeceği ise şu an için bilinmiyor.

Serinin James Mangold imzasını taşıyacak 5. filmi 30 Haziran 2023 tarihinde vizyona girecek. Bu tarihe dek yeni diziye dair de detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Sizin Indiana Jones dizisi için beklentileriniz ve başrol tahminleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version