Menu
in

Justice League Dark, Overlook ve Duster HBO Max Dizisi Oluyor

Justice League Dark, Duster ve The Shining spin-off‘u Overlook isimli üç yeni HBO Max dizisi geliyor. Projenin başında bulunan isim ise J.J. Abrams.

HBO Max için üç yeni proje duyuruldu. J.J. Abrams ve sahibi olduğu Bad Robot şirketinin başında olacağı projelerden ilki DC’nin sevilen içeriklerinden Justice League Dark, diğeri The Shining spin-off’u Overlook ve son olarak da Abrams’ın orijinal içeriği Duster.

Tüm dünyada insanların çoğunun evlerinde zaman geçirdiği şu günlerde özellikle Netflix ve Youtube gibi çevrimiçi yayın platformlarına olan ilgili kat be kat artmış durumda. Öyle ki Avrupa bu şirketlerin bazılarına ulaşıp, internet altyapısını rahatlatmak için yayın kalitelerini düşürmeleri talebinde bulundu. Bu süreçte özellikle eğlence sektöründe yayın yapan kuruluşların çoğu geleceğin modasını kaçırmamak adına kendi hizmetlerini ortaya koymaya başladılar.

Bu açıdan önce Amazon’un servisi Amazon Prime ve ardından Disney+ ile Apple TV+ gibi yayın servislerini gördük. Her biri de milyar dolarlık rakamlara varan yatırımlarla hizmetlerine yeni kullanıcılar çekebilmek için özenli işler hazırlamaya başladılar. İşte yakın zamanda gelecek bu servislerden biri de Warner Bros. çatısı altında HBO ve TNT gibi şirketlerin güçlerini birleştirerek oluşturdukları HBO Max.

- Reklam -

Geçen yılın Eylül ayında WarnerMedia ile J.J. Abrams arasında 2024 yılına kadar sürecek 250 milyon dolarlık bir anlaşma yapılmıştı. Tüm WB ailesini kapsayan bu anlaşmanın ilk meyvesinin detayları da belli olmaya başladı. Abrams, sahip olduğu Bad Robot şirketiyle birlikte ikisi uyarlama ve biri orijinal olmak üzere HBO Max için başlangıçta üç yapıma imza atacak.

Justice League Dark, Overlook ve Duster Dizilerinin Detayları

Projelerden ilki DC severlerin tanıdığı bir yapım olan Justice League Dark evreninde geçecek. İlk olarak 2011’de DC Comics’te çıkış yapmış eser; Zatanna, Deadman, Swamp Thing ve John Constantine gibi karakterleri bir araya getiriyordu. Ancak gelen uyarlamada hangi karakterlerin yer alacağı veya dizinin adının ne olacağı konusunda şimdilik kesin bir bilgi yok.

Uyarlamalardan ikincisi de Stephen King’in yazdığı ve Stanley Kubrick’in filmleştirdiği The Shining’deki ikonik otele dayanıyor. Overlook adını alacak dizi tahmin edileceği üzere bol bol korku ögeleri barındıracak. Dizi, Amerikan kurgu edebiyatındaki en ünlü perili otelin anlatılmamış ve dehşet verici hikâyelerini araştıracak. Toplamda 10 bölümden oluşması planlanan dizinin daha önce Castle Rock üzerinde çalışan Dustin Thomason ve Scott Brown tarafından yazılıp yönetilmesi bekleniyor.

Son proje ise orijinal bir yapım olan Duster. The Walking Dead ve Parenthood’tan tanıdığımız LaToya Morgan ve J.J. Abrams dizinin senaryosunu birlikte hazırlayacaklar. Duster, 1970’li yıllarda Amerika’nın güneybatısında geçecek ve bir suç örgütünde çalışan biraz çılgın biraz da aptal olan cesur bir sürücünün maceralarını konu edinecek.

Tüm diziler için ön çalışmaların başladığı belirtiliyor. Mayıs ayında yayın hayatına başlayacak olan HBO Max’te dizilerin yayınlanması ise bir yıldan fazla sürebilir.

Duyurulan bu üç yapımdan en çok hangisi ilginizi çekti? Ve HBO Max’in gelişiyle birlikte platformlar arasındaki savaş iyice kızışacak mı dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Sweet Tooth Çizgi Romanı Robert Downey Jr. Yapımcılığında Netflix Dizisi Oluyor

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version