Menu
in ,

Kralkatili Güncesi Filminin Yönetmeni Sam Raimi Olabilir

İlk Spider-Man üçlemesinin ünlü yönetmeni Sam Raimi, Kralkatili Güncesi uyarlaması için yapımcılarla görüşmelere başladı.

Patrick Rothfuss’un Hollywood rüyası bir peri masalı tadında gelişmeye devam ediyor. Her yazar gibi eserini beyazperdede görmek istediğini sık sık belirten ama bunun nasıl olacağını bilemediğini söyleyen Rothfuss, yine çok büyük ve bir o kadar yetenekli bir isimle çalışmak üzere: Sam Raimi.

Hatırlayacağınız gibi bundan iki yıl kadar önce Kralkatili Güncesi üçlemesinin hem dizi hem de film haklarını Lionsgate adlı medya devi satın almış, daha sonrasında yapımcı koltuğuna son yılların en başarılı isimlerinden Lin-Manuel Miranda geçmişti. Şimdi de bir başka ünlü isim, Sam Raimi üçleme olarak düşünülen filmlerin kadrosuna yönetmen olarak katılmanın eşiğinde!

Raimi’yi çoğumuz Tobey Maguire’in oynadığı Spider-Man üçlemesinin ve Evil Dead adlı ünlü korku serisinin yönetmeni olarak tanıyoruz. Ancak kendisi zamanında ülkemizde oldukça popüler olan Xena ve Hercules dizilerinin yanı sıra Spratacus’ün de yapımcısıydı. Şu sıralar Lionsgate ile görüşme hâlinde olan Raimi’nin çok büyük ihtimalle Kralkatili Güncesi filmlerinin yönetmenliğini kabul edeceği bekleniyor. Bununla birlikte Raimi’nin şu sıralar birkaç farklı projeyi değerlendirdiği ve son kararını henüz vermediği de gelen bilgiler arasında.

- Reklam -

Kralkatili Güncesi ilk olarak Showtime kanalında dizi film olarak boy gösterecek ve kitaplardan çok daha önce geçen bir zaman dilimini konu alacak. Dizinin ardından asıl kitapların üçleme şeklinde sinemaya uyarlanması bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version