in ,

Kralkatili Güncesi Filminin Yönetmeni Sam Raimi Olabilir

İlk Spider-Man üçlemesinin ünlü yönetmeni Sam Raimi, Kralkatili Güncesi uyarlaması için yapımcılarla görüşmelere başladı.

Kralkatili Güncesi film sam raimi - kingkiller chronicles
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Rothfuss’un Hollywood rüyası bir peri masalı tadında gelişmeye devam ediyor. Her yazar gibi eserini beyazperdede görmek istediğini sık sık belirten ama bunun nasıl olacağını bilemediğini söyleyen Rothfuss, yine çok büyük ve bir o kadar yetenekli bir isimle çalışmak üzere: Sam Raimi.

Hatırlayacağınız gibi bundan iki yıl kadar önce Kralkatili Güncesi üçlemesinin hem dizi hem de film haklarını Lionsgate adlı medya devi satın almış, daha sonrasında yapımcı koltuğuna son yılların en başarılı isimlerinden Lin-Manuel Miranda geçmişti. Şimdi de bir başka ünlü isim, Sam Raimi üçleme olarak düşünülen filmlerin kadrosuna yönetmen olarak katılmanın eşiğinde!

Raimi’yi çoğumuz Tobey Maguire’in oynadığı Spider-Man üçlemesinin ve Evil Dead adlı ünlü korku serisinin yönetmeni olarak tanıyoruz. Ancak kendisi zamanında ülkemizde oldukça popüler olan Xena ve Hercules dizilerinin yanı sıra Spratacus’ün de yapımcısıydı. Şu sıralar Lionsgate ile görüşme hâlinde olan Raimi’nin çok büyük ihtimalle Kralkatili Güncesi filmlerinin yönetmenliğini kabul edeceği bekleniyor. Bununla birlikte Raimi’nin şu sıralar birkaç farklı projeyi değerlendirdiği ve son kararını henüz vermediği de gelen bilgiler arasında.

- Reklam -
- Reklam -

Kralkatili Güncesi ilk olarak Showtime kanalında dizi film olarak boy gösterecek ve kitaplardan çok daha önce geçen bir zaman dilimini konu alacak. Dizinin ardından asıl kitapların üçleme şeklinde sinemaya uyarlanması bekleniyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Furkan_GIRGIN Furkan_GIRGIN dedi ki:

    Ben 3. kitabın çıkacağına inancımı yitirdim gerçekten çok fazla zaman geçti…

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Sam Raimi, Spider-Man uyarlamasıyla 2000 sonrası sinemada çizgiroman furyasının ateşleyicisi olmuş, özel bir isim. Ayrıca uyarlamalarda gittiği değişikliklerle Spider-Man fanlarını "Öyle olmayaydı, keşke!"lere de sürükleyen biri.

    O yüzden dizinin kitapların öncesinde geçecek olması daha iyi. KG sevenler rahatsız olmaz, Raimi de istediği biçimde diziyi çekebilir.

  3. Avatar for sadaret sadaret dedi ki:

    O evreni ve atmosferi nasıl yansıtacaklar merak ediyorum. Bir yandan da dizi tutarsa Pat Rothfuss bu işlerle(film, dizi, oyun…) uğraşıp üçüncü kitabı yazamaz diye endişeleniyorum. Hadi hayırlısı…

  4. Avatar for grmnt grmnt dedi ki:

    Ağzından yel alsın. :scream:

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Tam 3 (yazıyla üç) kişiden aynı anda aldığım mesaj bombardımanına göre Raimi dizinin değil, filmin yönetmenliği için görüşüyormuş stüdyoyla. Haberin asıl kaynağındaki karışıklıktan ötürü yanlış anlamışım, kusura bakmayın dostlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Laurent Quintreau Cennet Cehennem Araf

Cennet Cehennem Araf: Kolektif Mutsuzluğumuzun Kısa Özeti

Metro Serisi Yazarı Dmitry Glukhovsky

Metro Serisinin Yazarı Dmitry Glukhovsky, Ankara Kitap Fuarı’nda