Menu
in

George R.R. Martin, HBO’ya Zelazny’nin Roadmarks Adlı Bilimkurgusunu Uyarlayacak

George R.R. Martin, HBO için yeni bir dizi uyarlayacak. Taht Oyunları’nın yazarı, Roger Zelazny’nin bilimkurgu romanı Roadmarks’ı ekrana taşımaya hazırlanıyor.

George R. R. Martin, pek de ara vermeden yeni bir HBO deneyimi ile buluşmaya hazırlanıyor. Ünlü yazar, Roger Zelazny’nin Roadmarks adlı bilimkurgu ve fantazi romanını diziye uyarlayacak.

Martin’in önceki dizisi Game of Thrones 2019’da sona ermişti. Sonrasında ünlü yapımcının elinde uzun süredir beklenilen hiçbir proje de kalmamıştı. Nihayet yeni yapımı konusunda sessizliğini bozdu ve Roadmarks için kolları sıvadı.

Roadmarks dizisinde Martin’in yanında Kalinda Vazquez de çalışacak. Vazquez, geçmişte Star Trek: Discovery dizisinde senaristlik ve Fear The Walking Dead’te uygulayıcı yapımcılık yapmıştı. Vazquez, Roadmarks dizisinde senarist, uygulayıcı yapımcı ve genel yönetmen olacak.

- Reklam -

Roger Zelazny’nin 1979’da yayımladığı romanı Roadmarks kitabının arka kapak yazısı şöyle:
“Yol hayallerin ötesine kadar giden geçmişten uzak geleceğe uzanıyor. Yol’u kullananlar bütün zaman ve mekana, alternatif evrenlere, yaşanmamış geçmişlere gitme gücüne sahip. Bel’kwini Ejderhaları Yol’u niye inşa etti? Ejderhalar kim? Kimse bilmiyor. Nihayetinde, Yol her zaman vardı ve bulmasını bilenler için her zaman var olacak.”

Roadmarks, George R. R. Martin için Yeni Bir “Ejderhalı Dizi” Deneyimi Olacak

Ünlü yapımcı, yazar ve senarist George R. R. Martin ve romanın yazarı Roger Zelazny’nin arkadaşlığı kitabın yayınlandığı döneme kadar gidiyor. Martin, Zelazny’le ve yeni diziyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Televizyon kariyerim 1985’te Roger Zelazny’nin Last Defender of Camelot’unu The Twilight Zone dizisi için uyarladığımda başladı. Roger, arkadaşım, ustam ve yaşamış en büyük bilimkurgu yazarlarından. Onun eserini televizyona uyarlamak büyük bir onur. Bu yüzden, HBO’da yayınlanacak Roadmarks’ta çalışmak için heyecanlıyım. Elimizde harika bir kitap ve muazzam senarist Kalinda Vasquez var. Bir de, HBO sayesinde, güzel, orijinal bir dizi yapmak için ihtiyaç olan her şey var. Yani önümüzdeki uzun ve heyecanlı yolculuğun başlamasını dört gözle bekliyorum.”

Roadmarks’ta ayrıca daha önce yine George R. R. Martin dizisi Game of Thrones’ta görev almış Vince Gerardis yardımcı uygulayıcı yapımcılık yapacak. Gerardis, Martin’in yeni projesi House of the Dragon’da da çalışacak.

Roger Zelazny ülkemizde en çok İthaki Yayınları’ndan çıkan Işık Tanrısı romanıyla tanınıyor. Gelgelelim, Roadmarks’ın henüz Türkçe bir baskısı yok.

George R. R. Martin geçen haftalarda Kış Rüzgarları adını verdiği yeni Buz ve Ateşin Şarkısı kitabından bahsetmişti. Yeni eserinin olası çıkış tarihi ile ilgili belirsiz ifadeler kullanan Martin, kitaptan yüzlerce sayfayı tamamladığını da duyurmuştu.

Peki siz Roadmarks için heyecanlı mısınız? George R. R. Martin’in 6. kitabı tamamlamaya odaklanmak yerine yeni projeleri kabul ediyor olmasına ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version