Menu
in

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı: Kült Bilimkurgu Uyarlaması Yeni Sezonda Maceralarına Devam Edecek

Vakıf dizisi 2. sezon onayını aldı. Isaac Asimov imzalı Foundation serisinden uyarlanan Apple TV+ dizisi, maceralarına bir süre daha devam edecek.

Vakıf dizisi 2. sezon onayı aldı. Apple TV+, henüz 1. sezonu devam eden Foundation dizisinin yeni sezonuna kısa süre içerisinde yeşil ışık yaktı. Kült bilimkurgu serisinin ekran yolculuğunun bir süre daha devam edeceği böylece kesinleşmiş oldu.

David S. Goyer ve Josh Friedman tarafından diziye uyarlanan ünlü ve yazar (ve biyokimya profesörü) Isaac Asimov’un aynı adlı klasik bilimkurgu roman serisinden uyarlanan Vakıf dizisi, 1. sezonuna 24 Eylül’de başladı.

Seri, Samanyolu’nun Galaktik İmparatorluğun yönetimi altında birleştiği uzak bir gelecekte geçiyor. Bir matematikçi olan Hari Seldon (Jared Harris), psikotarih adı verilen ve olasılıksal bir algoritmanın yeterince büyük popülasyonların geleceğini tahmin edebildiği bir disiplin üzerine çalışıyor. Seldon bu sırada uzun süredir hüküm süren İmparatorluğun kaçınılmaz bir çöküşe yaklaştığını ve galaksinin düzenin yeniden kurulmasından 30 bin yıl kadar uzun bir Karanlık Çağ’a dayanmaya mahkum olduğunu endişe verici bir şekilde keşfediyor. Ancak Seldon, doğru hareket tarzının bu çatışma ve kaos dönemini yalnızca bin yıla kadar kısaltabileceğine inanıyor. Tabii eğer doğru insanları kendisine güvenmeye ikna edebilirse.

- Reklam -

Dizi henüz iki hafta önce yayınlanmaya başlamasına rağmen oldukça popüler hale geldi. Her ne kadar romanlardan bazı konularda sapmasını eleştiren izleyiciler olsa da, benimseyenler de çoğunluktaydı. Bu geri dönüş ile Apple TV+, daha fazla vakit kaybetmeden 2. sezon onayını verdi.

Vakıf 2. Sezon Onayı ile Çalışmalar Kısa Sürede Başlayacak

Dijital yayın servisinin programlama başkanı Matt Cherniss, kendisinin ve yaratıcıların diziyi “dünya çapında tüm izleyicilere ulaştırmak adına çok heyecanlı olduklarını” ve “zengin katmanlı dünyanın daha da fazlasını sergilemek ve çarpıcı bir dünya kurmak için sabırsızlandıklarını” söyledi. Yazarın kızı ve dizinin yapımcılarından biri olan Robyn Asimov, babasının bu uyarlamadan “gurur duyacağını” belirtti ve diziyi “bir güç gösterisi” olarak adlandırdı.

Ayrıca dizinin yaratılarından olan Goyer, hayranlara doğrudan bir mesaj paylaşarak heyecanını dile getirdi:

“Yepyeni bir neslin Asimov’un muhteşem şaheserini okumasından heyecan duyuyorum. Vakıf ile uzun bir oyun oynuyoruz ve bana bu destanı emanet ettikleri için Apple ve Skydance’teki ortaklarıma minnettarım. Kemerlerinizi bağlayın. Uzayın derinliklerine doğru daha keskin bir yol almak üzereyiz.”

Vakıf dizisinin şimdiye kadar yayınlanan bölümlerini izlediniz mi? Sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version