Menu
in

Robotlar ve İmparatorluk: Robot Serisi’nin 4. Kitabı Çıktı

Robotlar ve İmparatorluk raflardaki yerini aldı. Isaac Asimov imzalı Robot Serisi, dördüncü kitabı ile macerasına devam ediyor.

Robot Serisi, Robotlar ve İmparatorluk ile yolculuğuna devam ediyor. Isaac Asimov tarafından kaleme alınan serinin dördüncü kitabı da raflardaki yerini aldı.

İthaki Yayınları, Asmiov’un uzun süredir baskıları bulunmayan Robot Serisi’ni dilimize kazandırmaya devam ediyor. Ünlü bilimkurgu yazarının ilk olarak Kasım 2021’de Çelik Mağaralar kitabıyla başlayan yeni baskı süreci, Aralık 2021’de ise Çıplak Güneş ile devam etmiş ve son olarak Ocak 2022’de Şafağın Robotları yayımlanmıştı. Şimdi ise, yayınevinin daha önce de açıkladığı üzere şubat ayında çıkacağı belirtilen ve serinin dördüncü kitabı olan Robotlar ve İmparatorluk raflardaki yerini aldı.

Orijinal adı Robots and Empire olan ve ilk defa 1985 yılında yayımlanan eser, hem insanların hem de pozitronik robotların yaşadığı önceki Samanyolu Galaksisinden Galaktik İmparatorluğuna geçişi anlatıyor.

- Reklam -

Robotlar ve İmparatorluk / Robot Serisi 4. Kitap – Isaac Asimov | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Bir Dünyalı olan Elijah Baley’ye karşı aldığı küçük düşürücü yenilginin üstünden 200 yıl geçmişti ama Keldon Amadiro hâlâ intikam arzusuyla doluydu. Ve nihayet, yerleşimcileri galaksinin dört bir yanına dağılmaya başlayan Dünya gezegenini tümden mahvedebilecek planı için harekete geçmeye hazırdı.

Fakat ölümünden uzun yıllar sonra bile Dedektif Elijah Baley onun planları için engel teşkil ediyordu. Baley’nin robot ortağı Daneel ve robot Giskard, Dünya’yı kurtarabilecek yegâne varlıklardı. Amadiro bu ikiliye karşı Üç Robot Kanunu’na güveniyordu ama bu konuda onu bir sürpriz bekliyordu…

Robotlar ve İmparatorluk’un çevirisini önceki kitaplarda olduğu gibi Cihan Karamancı üstleniyor. Yayıma hazırlığını Ozancan Demirışık’ın yaptığı 560 sayfadan oluşan kitabın kapak uygulama tasarımı ise Hamdi Akçay’a ait.

Böylece 4 kitaplık seri, herhangi bir aksilik yaşanmadan 4 ay içerisinde güncel baskılarla raflardaki yerini almış oldu. Yayınevi, planladığı tarihlerde kitapları okurla buluşturdu.

Söz konusu eserler ilginizi çekiyorsa Asmiov’un kaleminden “Robotbilimin Üç Kanunu”nun nasıl ortaya çıktığına dair yazıya ve “3 Robot Yasası: Üç Adımda Asimov’la Tartışmak” makalemize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Robot Serisi’nin önceki iki kitabını nasıl buldunuz? Seriyi okumaya başladınız mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version