in

Çıplak Güneş: Asimov İmzalı Robot Serisi 2. Kitabı ile Maceraya Devam Ediyor

Isaac Asimov imzalı Çıplak Güneş raflardaki yerini alıyor. Bilimkurgu yazarının uzun süredir beklenen Robot Serisi, İthaki Yayınları etiketiyle çıkmaya devam ediyor.

Çıplak Güneş / Robot Serisi 2. Kitap - Isaac Asimov
- Reklam -
- Reklam -

Isaac Asimov imzalı Robot Serisi, 2. kitabı Çıplak Güneş ile maceralarına devam ediyor. Bilimkurgu ustasının uzun süredir beklenen serisi, yeni baskıları ve çevirileri ile okurlarıyla buluşuyor.

Okurların uzun süredir beklediği Robot Serisi, ilk kitabı Çelik Mağaralar ile geçen ay itibarıyla Türkçe raflarına yenilenmiş çevirisi ve baskılarıyla gelmeye başladı. İthaki Yayınları etiketiyle çıkan Vakıf serisiyle de (başta öyle olmasa bile) bağlantılı olan serinin ikinci kitabı da tıpkı selefi gibi önce tefrika halinde yayımlandı. Sonra da basılı kitap olarak çıktı.

İlk olarak Ekim 1956 ve Aralık 1956 tarigleri arasında Astounding Science Fiction’da tefrika edilen eser, basılı bir kitap olarak 1957’de raflardaki yerini aldı. Orijinal adı The Naked Sun olan eser, ilk defa 1984 yılında Altın Kitaplar tarafından Güneşin Tanrıları adıyla dilimize kazandırılmıştı. Uzun süredir baskısı bulunmayan eser, nihayet tam metni ile Türkçe raflarındaki yerini aldı.

- Reklam -

Bir cinayeti ve bu cinayetle bağlantılı olarak, üç robot yasası kanununu çiğnediği düşünülen robotların merkezde olduğu Çıplak Güneş’in tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Çıplak Güneş / Robot Serisi 2. Kitap – Isaac Asimov | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Çıplak Güneş / Robot Serisi 2. Kitap - Isaac Asimov

Dış Gezegenler’den birinde, Solaria’da daha önce hiç olmayan bir şey olmuştu; bir cinayet işlenmişti. Dünya’daki Uzaycı cinayetini başarıyla çözen dedektif Elijah Baley ve Auroralı ortağı R. Daneel Olivaw bu vakayı aydınlatmak üzere Solaria’ya gidecekti. İnsanların birbirini görmeden yaşadığı bu dünyada akla gelen ilk şüpheliler robotlardı.

Üç Robot Kanunu’na rağmen cinayeti bir robot işlemiş olabilir miydi?

- Reklam -

Dahası, bu cinayetin hem Dünya’yı hem de Dış Gezegenler’i bekleyen büyük bir tehlikeyle nasıl bir bağlantısı vardı?

Çevirisini ilk kitapta da olduğu gibi Cihan Karamancı’nın üstlendiği eserin yayıma hazırlığı ise Ozancan Demirışık’a ait. 256 sayfadan oluşan ve raflardaki yerini 15 Aralık 2021 itibarıyla almaya başlayacak olan eserin kapak tasarımı ise Hamdi Akçay’a ait.

İthaki Yayınları’nın daha önce de duyurduğu gibi, Şafağın Robotları Ocak 2022’de, Robotlar ve İmparatorluk ise Şubat 2022’de çıkacak. Böylece her ay güncel olarak Robot Serisi’nin bir kitabı raflardaki yerini almış olacak.

Robot Serisi’nin okumaya başladınız mı? Bilimkurgu ustasının uzun süredir yeni baskısı beklenen serisinin yeni çevirilerle gelmesi konusunda neler düşünüyorsunuz?? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mega Man filmi Netflix

Mega Man Filmi Hazırlıkları Sürüyor: Beklenen Uyarlama Netflix ile Geliyor

anadolu parsı görüntülendi

Nesli Tükendiği Düşünülen Anadolu Parsı İlk Defa Böylesine Net Görüntülendi