Menu
in

Viggo Mortensen, Yeni Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hakkında Konuştu

Viggo Mortensen, yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında konuştu. The Lord of The Rings üçlemesinde Aragorn’u canlandıran oyuncu, yeni ekibin önlerinde iyi bir örneğin olduğunu belirtti.

Viggo Mortensen, yeni Yüzüklerin Efendisi dizisi hakkında konuştu ve çekimleri devam eden macera için düşüncelerini aktardı. Amazon Prime Video için hazırlanan The Lord of the Rings dizisi heyecanla beklenirken, Aragorn’u canlandıran oyuncu da birkaç tavsiyede bulundu.

Viggo Mortensen, Peter Jackson tarafından yönetilen 2000’li yılların en önemli yapımları arasında yer alan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Aragorn’u canlandırmıştı. Filmler gerek sinema akademisi camiasında gerek izleyici nezdinde oldukça büyük başarı elde etti. Elbette böyle büyük bir başarı sonuçsuz kalmadı ve yine Peter Jackson’ın yönettiği Hobbit kitabından uyarlanan üç yeni film daha geldi.

The Hobbit filmleri, ilk üçleme kadar başarılı olamasa da J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’sını çevreleyen mitolojiye daha derin bir bakış atmamızı sağladı. Şimdi ise, Amazon Prime Video’nun hazırladığı ve heyecanla beklenen diziyle birlikte ikinci çağa geçiş yapacağız.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi serisinin dizi olacağı haberleri çıktığından bu yana epey bir süre geçti. Ancak buna rağmen dizinin konusu hâlâ bilinmiyor. Son olarak oyuncu kadrosuna 20 yeni ismin eklendiği duyurulmuştu. Koronavirüs neticesinde aylarca ertelenen çekimler de şu anda Yeni Zelanda’da devam ediyor.

Yapımın İkinci Çağ’da geçtiği biliniyor. Bu da Silmarillion’dan bildiğimiz üzere Sauron’un yükselişi ve Tek Yüzük’ün dövülmesi dahil pek çok olayın yaşandığı bir zaman dilimine denk geliyor. Pek tabii İkinci Çağ, Peter Jackson’ın filmlerindeki zaman diliminden binlerce yıl öncesinde geçtiği için Viggo Mortensen dahil orijinal üçlemenin diğer oyuncuları gözükmeyecek. Yine de, genç Galadriel dahil olmak üzere görebileceğimiz bazı tanıdık karakterler olacak.

Viggo Mortensen: “Yeni Yüzüklerin Efendisi Ekibi, Dizisi İzleyebilecekleri İyi Bir Örneğe Sahip”

NME ile bir röportaj gerçekleştiren orijinal üçlemenin yıldızı Viggo Mortensen, hem Yüzüklerin Efendisi sonrası kariyerine hem de dünya çapında tanınmasını sağlayan orijinal üçlemeye değindi. Ayrıca Amazon için hazırlanan yeni dizi projesi sorulduğunda da söyleyecek çok şeyi vardı. Game of Thrones karşılaştırmalarını ve yeni maceranın arkasındaki yaratıcı ekipten bahsetti. Dizinin şu anda gittiği yola olan güvenini ifade eden oyuncu, Peter Jackson sayesinde takip edebilecekleri iyi bir örneğin olduğunu da belirtti.

“Game of Thrones gibi olmaya çalışacaklarından ve belirli bir düzeyde keyfi şiddete ve bunun gibi şeylere maruz kalacağından endişeleniyor muyum? Bilmiyorum. Ancak çok yetenekli bir İspanyol yönetmen olan J.A. Bayona’nın projede olduğunu biliyorum. Bunu Yeni Zelanda’da yapıyorlar. Bu yüzden Peter Jackson’ın tavsiyesinden ve belki de bazı eski ekip üyelerinden yararlanacaklarını hayal ediyorum. Bunu doğru yapmak için her fırsata sahip olduklarını düşünüyorum. Üstelik, izleyecekleri iyi bir örnek var.”

Amazon’un daha en başında yeni projeye bir milyar dolar gibi uçuk bir bütçe ayırması ve beş sezonluk sözleşme imzalaması, Yüzüklerin Efendisi’ne duyduğu güveni net şekilde gösteriyor. Viggo Mortensen de dizinin geleceği için umutlu gözüküyor.

Şu an için çekimleri devam eden yapımın ilk sezonu için kesin bir yayın tarihi belirtilmemiş olsa da, 2021 yılının son çeyreğinde gelmesi bekleniyor.

Peki ya siz diziden umutlu musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version