Menu
in

Ahmet Ümit’tin Arkeoloji, Mitoloji ve Polisiye Türlerini Harmanladığı “Kayıp Tanrılar Ülkesi” Romanı Çıktı

Ahmet Ümit, son romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi ile raflarda. Arkeoloji, mitoloji ve polisiyeyi bir araya getiren eser, suçun çağlar boyu değişmeyen doğasını işliyor.

Ahmet Ümit yeni romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi ile okurların karşısına çıkıyor. Yazarın son kitabı Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Bütün eserleri ile YKY’ye geçen, polisiye edebiyatın usta kaleme Ahmet Ümit geçmişin mitlerinin günümüzde tekrar hayat bulduğu bir macera ile raflara geliyor.

Son olarak 2019’da Bir Başkomser Nevzat Kitabı: Aşkımız Eski Bir Roman adlı öykü kitabı ve Kırlangıç Çığlığı roman ile okurla buluşan yazar, Sis ve Gece, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, İstanbul Hatırası, Kavim, Patasana, Ninatta’nın Bileziği, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Beyoğlu Rapsodisi, Bab-ı Esrar gibi pek çok polisiye macera kitabının altında imzasını barındırıyor.

- Reklam -

Eserleri 20’den fazla dile çevrilen Ahmet Ümit‘in metinlerinden yola çıkarak pek çok televizyon ve sinema uyarlaması da gerçekleştirildi. Son olarak Ümit’in senaryosunu kaleme aldığı Merhaba Güzel Vatanım beyaz perdeye geldi.

Ahmet Ümit, son romanında yer alan karakterler hakkında şunları ifade ediyor:

“İki ana karakterimiz var, Zeus’u saymazsak. Bir tanesi Yıldız Karasu. Berlin’de doğmuş, büyümüş göçmen bir ailenin kızı. Ailesine inat polis olmuş ve Berlin cinayet masasının çok önemli cevval polislerinden birisi. Fakat durumu son derece zor. Bir kere ailesi azınlıktan geliyor ve politik. Berlin polis teşkilatı pek de sıcak bakmıyor kendisine. Bir kere cinayet masasında bir kadın. İki kültür arasında kalmış. Bir de yardımcısı Thomas var. Onların amirleri ve Naziler var. Berlin’e gelmiş olan sanatçılar ve mitolojik karakterler var. Ama sonuçta Berlin’i de Konya’yı da Gaziantep’i de İstanbul’u da anlatsanız, eğer insanı anlatıyorsanız, insanın temel duygularını, düşüncelerini, temel özelliklerini, ruhsal derinliklerini anlatıyorsanız sonuçta okurla bir yerde buluşuyorsunuz.”

Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit | Arka Kapak Tanıtımı

“Babasız çocuklar tanrıya sığınırdı ama o tanrı olmayı seçti.”

Ahmet Ümit’ten polisiyeyi arkeoloji ve mitolojiyle harmanlayan usta işi bir roman.

Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün cevval başkomiseri Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker, göçmenlerin, işgal evlerinin ve sokak sanatçılarının renklendirdiği Berlin sokaklarından Bergama’ya uzanan bir macerada, hayatı ve insanları yok etmeye muktedir sırların peşinde bir seri cinayetler dizisini çözmeye çalışıyor. Soruşturmanın Türkiye ayağında sürpriz bir ismin olaya dahil olmasıyla heyecanın dozu gitgide artıyor.

Kayıp Tanrılar Ülkesi, Zeus Altarı ve Pergamon Tapınağı’nın gölgesinde mitlere günümüzde yeniden hayat verirken, suçun çağlar ve kültürler boyu değişmeyen doğasını bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor.

“O yüzden unuttuk dediğiniz yerden başlayacağım. Unutmanın bedelini ödeyecek unutanlar. Cezaların en şiddetlisiyle ödüllendirilecek saygısızlık yapanlar, kalbi yerinden çıkarılacak beni kalbinden çıkaranların, yüzlerinin derisi yüzülecek benden yüz çevirenlerin…”

Toplamda 504 sayfadan oluşan Kayıp Tanrılar Ülkesi‘nin editörlüğü Korkut Erdur‘a, düzeltisi Filiz Özkan‘a ait. Kitabın kapak tasarımı ise Davut Yücel imzasını taşıyor. Eser, Haziran 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Ahmet Ümit kitapları ve son eseri Kayıp Tanrılar Ülkesi hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version