Menu
in

“Kibrit Ev” Yakında Bizlerle

Sevilen yorumcu ve eleştirmen Murat S. Dural, ilk öykü kitabıyla edebiyat dünyasına merhaba demeye hazır.

Gerek sosyal medyada gerekse de çeşitli dergilerde yayınlanan kitap eleştirileri ve yorumlarıyla beğeni toplayan, sempatik tavırlarıyla çoğu kimsenin takdirini ve sevgisini kazanan, ama hepsinden öte çok iyi bir okur olan Murat S. Dural, ilk öykü derlemesi Kibrit Ev ile bu kez bir yazar olarak çıkıyor okurlarının ve takipçilerinin karşısına.

Kitabın arka kapak yazısı ve tanıtım metni şu şekilde:

Karanlığın içinde birer muma dönüşüyorlardı. Rüyasında rüyaya daldığını gören adamın altına uzandığı söğüdün etrafında yanan mumlar, dışarıdaki kabusları uzak tutmaya çalışıp aydınlık saçıyordu. Gözlerimi kapattım. Gündüzde miyim gecede mi, uykuda mıyım ayık mı, bilemiyordum. İşte o an bir ses aniden yüzüme yaklaşıp gözlerime üfürdü:

- Reklam -

“Mumun ışığını anlamlı kılan o karanlıktır. Tam da o aydınlattığı karanlıktır…” dedi. “Kapıyı aç ve karanlığa bak…”

Murat S. Dural, ilk öykü kitabı Kibrit Ev’de karanlık tarafımıza ait gerçeklere ışık tutuyor; evlerimizdeki karanlık ile içimizdeki ışığa ait öyküler anlatıyor. Masum, sıradan insanlar ile korkunç, yabani canavarları modern zamanların terazisine koyuyor.

Kibrit Ev, taşranın mistik toprakları, plazaların kalabalık ama yalnız hissettiren dünyaları, ikili ilişkilerin görünmeyen boyutlarına dair, tekinsiz bir arkeoloji kazısı gibi adeta. Geçmiş, geçmişte mi kalmalı yoksa bir hayalet gibi karşımıza mı dikilmeli? Dural’ın öyküleri ruhumuzun labirentlerinde dolaşmak için bir yolculuğa davet ediyor bizi ve şunu soruyor: “Mum musun karanlık mı?”

Editörlüğünü Yankı Enki’nin üstlendiği Kibrit Ev, 4 Kasım tarihinde İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Kayıp Rıhtım ekibi olarak sevgili Murat S. Dural’a başarılar diliyor, okurunun bol olmasını temenni ediyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version