Menu
in

Yankı Enki’den Korku Edebiyatı Üzerine Bir Deneme: Maskenin Düştüğü Yer

İthaki Yayınları editörlerinden Yankı Enki’nin kaleme aldığı korku edebiyatı denemeleri ön siparişte.

İthaki Yayınları’ndan çıkan birçok eserde emeği bulunan editör Yankı Enki’nin eleştirel denemelerinden oluşan yeni kitabı Maskenin Düştüğü Yer raflarda yerini almaya hazırlanıyor. Korku edebiyatı üzerine yazdığı denemelerle türü detaylıca irdeleyen yazar, “Korku edebiyatı birkaçış edebiyatı değil, kaçtıklarımıza dönüş edebiyatıdır,” diyerek okuyucuları bu türü tanımaya ve araştırmaya çağırıyor.

Maskenin Düştüğü Yer – Yankı Enki | Arka Kapak Tanıtımı

Hem insan hem de hayvan olanın, ölümsüz olup da ölmek isteyenin, her zaman evsiz ve yabancı olanın, sürgün edilenin, gömülüp de geri dönenin, yok edilmek istenip de edilemeyenin, akla mantığa sığmayanın, gölgelerde gizlenenin ve bilinmeyenin edebiyatı olan korku edebiyatı, uygarlığın huzursuzluğunu, benliğimizin çıkmazlarını yansıtır.

Yankı Enki, Maskenin Düştüğü Yer’deki eleştirel denemelerinde, modernlik ile gotik romanın paralelliğini ele alarak uygarlık ve barbarlık, kültür ve doğa gibi müphem tanım kümeleri ile korku edebiyatının zaman, mekân ve kahramanları arasında nasıl bir ilişki kurulabileceğini tartışıyor.

- Reklam -

Korku edebiyatı birkaçış edebiyatı değil, kaçtıklarımıza dönüş edebiyatıdır.

İthaki Yayınları etiketiyle çıkan, 120 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Selçuk Aylar yapıyor. Eser şu anda ön siparişte. 20 Ekim tarihindeyse tüm raflarda ve internet mağazalarında yerini alacak.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version