Menu
in

Bahri Vardarlılar’ın 1900’lerden Covid-19 Günlerine Uzanan Tuhaf Kurguları “Öteki Denizin Haritası”nda Buluşuyor

Bahri Vardarlılar, yeni öykü kitabı “Öteki Denizin Haritası” ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Bahri Vardarlılar’ın Öteki Denizin Haritası isimli eseri raflardaki yerini alıyor. Öykü kitabı, yazarın yeni yayınevi İthaki Yayınları’nın etiketini taşıyor.

Son olarak Ocak 2022 tarihinde yayımlanan, Tüm Panayırların Heyulası: Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi’ndeki öyküsüyle okurların karşısına çıkan Bahri Vardarlılar, şimdi yeni kitabı ile bir kez daha raflarda.

İstanbul doğumlu yazar, eğitimini Saint Benoit Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde sürdürdü. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladı. Yaklaşık 20 yıldır öyküleri çeşitli dergi ve fanzinlerde yayımlanan yazarın ilk kitabı İlahi Bugs Bunny Komedyası’na İki Ciltlik Metro Bileti 2013’te Dedalus Kitap’tan yayımlandı. Onu, aynı yayınevinden çıkan Şu Çay Demleninceye Kadar takip etti. Vardarlılar’ın yayımlanan son kitabı Hacivat Seni Çağırıyor 2017’de Everest Kitap etiketiyle çıktı.

- Reklam -

Vardarlılar; Tüm Panayırların Heyulası ile birlikte Karla Karışık Kış Öyküleri Seçkisi, Geri Dön Hayat ve Sherlock Türkiye’de kitaplarında da öyküleriyle yer aldı.

Yazarın dördüncü müstakil kitabı Öteki Denizin Haritası’nda yer alan öyküler şu başlıkları taşıyor: Kuğular ve Müsteşarlar, Pera’daki O Kulüp, Archie için Multivitamin, Maske ve Mesafe, How to Train Your…, Yangın, Haritanın Parçaları, İstanbul’a Yeni Bir Kumpanya Gelmiş, Her Teklife Açığız ve Kekremsi.

Öteki Denizin Haritası – Bahri Vardarlılar | Arka Kapak Tanıtımı

Biz yürüdükçe dünya düzleşir.

İki Ciltlik Metro Bileti, Şu Çay Demleninceye Kadar ve Hacivat Seni Çağırıyor kitaplarının yazarı Bahri Vardarlılar’ın birbirini bütünleyen on öyküden oluşan son öykü kitabı Öteki Denizin Haritası; Beyoğlu’nun, gizemli bir kulübün ve esrarlı bir haritanın parçalarının birleştiği bir postmodern kurgu örneği. 1900’lü yıllardan Covid-19 salgınına kadar farklı dönemleri ortak paydada buluşturan yazar, Karaköy’den Beyoğlu’na giden ve “dünyanın en kısa, en aciz metrosu da olsa bizi o gerçekliğin bir yerinden alıp başka bir yerine götüren” Tünel metrosuyla yolculuğa çıkardığı okurunu, haritanın sınırlarıyla yüzleşmeye çağırıyor.

“Belki bu satırlar gerçekten de öylesi bir görevin gereğidir. Ne olursa olsun muharrirlerin yazdıklarında kendilerinden bahis açmaları pek tavsiye edilmez. Yazının altında bir isim olur sadece, bazen de kimin nesi olduğunu ifade eden birkaç kısa kelime. Bilmiyorum, bu terbiyeyi yüzüm kızarmadan bozabilecek miyim? Başlarken şunu söyleyeyim ki isimlerle ilgili bir sıkıntımız olmasın. Pera’daki o yer daha çok Kulüp adıyla anılıyor. Sadece Kulüp. Bazen Seyyahlar Kulübü denildiği de oluyor, gerçi çoğu müdaviminin Şişli’den uzak bir yere gittiği yok. Eğer yanlış anlamadıysam tam adı Muhayyel Dünya Seyyahları Cemiyeti.”

Toplamda 168 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Beyza Ertem, düzeltisini Esra Dolan üstleniyor. Kitabın kapak tasarımı ise Hamdi Akçay imzasını taşıyor.

Bahri Vardarlılar’ın son öykü kitabı Öteki Denizin Haritası hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version