in

Edirne Yeni “Sokak Kütüphaneleri” ile Daha Güzel!

Edirne halkını sevindirecek bir gelişme yaşanıyor. “Sokak Kütüphaneleri” kentin park ve bahçelerini güzelleştirmeye geliyor!

edirne sokak kutuphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Rıhtım olarak kütüphaneler hakkındaki haberlere biraz pozitif ayrımcılık yaptığımızı fark etmişsinizdir. Açıkçası bundan hiç şikâyetçi değiliz. Bir kütüphane haberi de Edirne’den geldi! “Sokak Kütüphaneleri” projesi insanı gerçekten de heyecanlandıracak türden.

“2023 Vizyon Belgesi” kapsamında, halkın yoğun vakit geçirdiği park ve bahçelere kurulacak “Sokak Kütüphaneleri”, vatandaşların okuma alışkanlığını artırmaya yönelik bir proje.

- Reklam -

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu kurulacak kütüphanelerin 24 saat boyunca açık ve ücretsiz olacağını duyurdu.

Bilginin paylaşımı konusundaki önemden bahseden Hacıoğlu şöyle konuştu:
“Amacımız Türkiye’de en fazla yerli ve yabancı ziyaretçi kabul eden 3 ilden biri olan Edirne’de, insanların dinlendiği park ve bahçelerde sokak kütüphaneleri oluşturarak boş zamanlarını kitap okuyarak geçirmelerini sağlamak.

- Reklam -

“Okuyan insan bilir ve anlar. Okuyan insan aynı zamanda kavrar. Bu fikirlerden hareketle Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla sokak kütüphanelerini açmaya başladık. İlkini Tahmis Çarşısı’nda yer alan bir parkta hizmete açtık. Oraya ziyarete gelen vatandaşların daha ilk günden güzel bir ilgi gösterdiğini görmemiz bizi mutlu etti. Kısa süre içinde kentimizin farklı bölgelerinde bu kütüphaneleri açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kütüphanede kullanılan malzeme ve yapısı sıcak ve soğuk hava koşullarında kitapların saklanmasına uygun. Bundan dolayı kütüphaneler yılın 12 ayı boyunca açık olacak.”
Ahmet Hacıoğlu, dolaplar şeklinde şehrin çeşitli noktalarına kurulacak kütüphanelerden halkın istediği gibi faydalanabileceğini, dilerlerse okumak istedikleri kitabı evlerine götürebileceğini de duyurdu.

Edirne halkı için şanslı bir gelişme! Siz ne dersiniz? Sizin kentinizde de bu tarz çalışmalar yapılıyor mu? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

japon oyku seckisi ust

Uzak Doğu’dan Gelen Bir Derleme: Japon Öykü Seçkisi

DelliAddem Serisi #3 - Margaret Atwood

Margaret Atwood’un Ünlü Distopyasında Son Perde: DelliAddem