Menu
in

Fransız Ordusu Olası Tehditleri Öngörmek İçin Bilimkurgu Yazarlarından Ekip Kurdu

Fransız ordusundan bilimkurgu edebiyatını hafife alanlara can sıkacak bir haber var. Fransa, gelecekteki olası tehlikeleri öngörmek için bilimkurgu yazarlarından oluşan bir ekip kurdu.

Bilimkurgu edebiyatının gücünü hafife alanları üzecek bir haberimiz var. Fransız hükûmeti gelecekteki tehlikeleri öngörebilmek adına bilimkurgu yazarlarından oluşan özel bir ekip kurdu!

Daha önce Üç Cisim Problemi’nin yazarı Cixin Liu’nun Çin hükûmeti tarafından uzaylı araştırmaları konusunda danışmanlık yaptığını sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse haberler Avrupa’dan geliyor. Fransa, gelecekteki olası tehlikeler için bilimkurgu yazarlarından yardım istiyor.

Savunma İnovasyon Ajansı’nın (DIA) hazırladığı rapordan yola çıkarak Fransız ordusu, gelecekteki olası tehditleri öngörmek için bilimkurgu yazarlarından oluşan bir ekip kurdu.

- Reklam -

Adına “Kırmızı Takım” denilen bu takımın görevi devlete ‘bozulma senaryoları önermek’ olacak. Ekibin son derece gizli olan çalışmalarının ‘kötü niyetli unsurlara’ karşı mücadele konusunda hayati öneme sahip olacağı bildirildi.

4 ya da 5 bilimkurgu yazarından oluşan gruptan, askeriyenin geleneksel yapısından daha yaratıcı şekilde düşünmeleri bekleniyor. Rol yapma ve diğer teknikler ile grup, terörist organizasyonların ve yabancı devletlerin gelişen teknolojiyi nasıl kullanabileceklerini hayal etmeye çalışacaklar.

Fransız Savunma Bakanı Florence Parly devletin askeri gelişimi adına “bu yarışta tüm kozları elinde tuttuğunu” söylüyor.

Kırmızı Takım’da hangi bilimkurgu yazarlarının yer alacağı ise şu an bilinmiyor.

Fransa’nın bu tutumuna diğer ülkelerin nasıl karşılık vereceği merak konusu. Bir gün ülkemiz yazarlarını da böyle konumlarda görebilecek miyiz sorusu ise daha uzun süre cevapsız kalacak gibi.
Kaynak: BBC
İllüstrasyon: Juan Pablo Roldan

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version