in

Fransız Ordusu Olası Tehditleri Öngörmek İçin Bilimkurgu Yazarlarından Ekip Kurdu

Fransız ordusundan bilimkurgu edebiyatını hafife alanlara can sıkacak bir haber var. Fransa, gelecekteki olası tehlikeleri öngörmek için bilimkurgu yazarlarından oluşan bir ekip kurdu.

bilimkurgu ordu
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının gücünü hafife alanları üzecek bir haberimiz var. Fransız hükûmeti gelecekteki tehlikeleri öngörebilmek adına bilimkurgu yazarlarından oluşan özel bir ekip kurdu!

Daha önce Üç Cisim Problemi’nin yazarı Cixin Liu’nun Çin hükûmeti tarafından uzaylı araştırmaları konusunda danışmanlık yaptığını sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse haberler Avrupa’dan geliyor. Fransa, gelecekteki olası tehlikeler için bilimkurgu yazarlarından yardım istiyor.

Savunma İnovasyon Ajansı’nın (DIA) hazırladığı rapordan yola çıkarak Fransız ordusu, gelecekteki olası tehditleri öngörmek için bilimkurgu yazarlarından oluşan bir ekip kurdu.

- Reklam -

Adına “Kırmızı Takım” denilen bu takımın görevi devlete ‘bozulma senaryoları önermek’ olacak. Ekibin son derece gizli olan çalışmalarının ‘kötü niyetli unsurlara’ karşı mücadele konusunda hayati öneme sahip olacağı bildirildi.

4 ya da 5 bilimkurgu yazarından oluşan gruptan, askeriyenin geleneksel yapısından daha yaratıcı şekilde düşünmeleri bekleniyor. Rol yapma ve diğer teknikler ile grup, terörist organizasyonların ve yabancı devletlerin gelişen teknolojiyi nasıl kullanabileceklerini hayal etmeye çalışacaklar.

- Reklam -

Fransız Savunma Bakanı Florence Parly devletin askeri gelişimi adına “bu yarışta tüm kozları elinde tuttuğunu” söylüyor.

Kırmızı Takım’da hangi bilimkurgu yazarlarının yer alacağı ise şu an bilinmiyor.

Fransa’nın bu tutumuna diğer ülkelerin nasıl karşılık vereceği merak konusu. Bir gün ülkemiz yazarlarını da böyle konumlarda görebilecek miyiz sorusu ise daha uzun süre cevapsız kalacak gibi.
Kaynak: BBC
İllüstrasyon: Juan Pablo Roldan

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Bence çok akıllıca bir hareket. Türk yazarları da böyle bir projenin içinde görebilmek bizi mutlu ederdi ancak sinema veya kitap alanında sıkıntı çekmekteyiz.

    Dünyayı kurtaran adam veya Tarkan filmindeki Büyücü Gosha gibi karakterler çıkarmışız anca :smiley:

  2. Avatar for AliCagan4235 AliCagan4235 dedi ki:

    Fransa (mantıklı olan): Olası tehditleri öngörmek için Bilimkurgu Yazarlarından Ekip kurmalıyız.
    Türkiye: Ne Yanİ ŞiMdi BiZ bU SaÇmALayıp duraNlara Mı Güveneceğğgiz.

    Durum bu …

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İçerik farklı ama maksat aynı: Amerikan Ordusu, 2016’da, gelecekteki savaşlar hakkında askeriyenin dışından gelecek taze bakış açıları için bilimkurgu yarışması düzenlemişti.

  4. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Gösteriden başka bir şey değil bence. Amaç ilgi. Amerikan ordusunun da halkın orduya ilgisi artsın diye benzer kampanyaları var.

    Bir de Fransa’da olması da ilginç, öngördükten sonra ne yapacaklar? En hızlı “teslim oluyoruz” mesajını kendileri mi gönderecekler?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things Test

Stranger Things Testi: 3. Sezona Ne Kadar Hakimsin?

Witcher Oyun

12 Yılın Ardından The Witcher Oyununu Unutulmaz Kılan 5 Detay