in

İstanbul’da 24 Saat Açık Olan Kütüphane Sayısı Artıyor

İstanbul’da “hiç kapanmayan kütüphane” sayısı geçtiğimiz günlerde yapılan yeni düzenlemeler ile 5’e yükseldi!

kutuphane istanbul
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde kütüphanelerin hem içerik hem de çalışma saatleri konusunda yetersizliği çoğu zaman can sıkıcı olmuştur. Ancak bugünlerde İstanbul, kütüphanecilik adına güzel gelişmelere ev sahipliği yapıyor.

İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğüne “Hiç Kapanmayan Kütüphane Projesi”nden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İstanbul’da bundan birkaç sene önceye kadar hiç kapanmayan tek kütüphane Taksim’deki Atatürk Kitaplığı idi. Şimdiyse kapanmayan kütüphane sayısı 5’e yükseldi.

Kartal Muallim Cevdet ve Ümraniye Süheyl Ünver kütüphanelerinde geçtiğimiz günlerde başlatılan 24 saat çalışma uygulamasını, Başakşehir Rasim Özdenören ve Fatih Ahmet Kabaklı kütüphaneleri takip etti.

- Reklam -

Anadolu Ajansı’nın verdiği diğer bilgiler şöyle:

Ümraniye Süheyl Ünver Kütüphanesi’nde 35 bin, Fatih Ahmet Kabaklı Kütüphanesi’nde 32 bin 329, Kartal Muallim Cevdet Kütüphanesi’nde 20 bin 378, Başakşehir Rasim Özdenören Kütüphanesi’nde ise 19 bin 555 kitap yer alıyor.

Fotokopi ve ücretsiz internet imkanı da sağlanıyor

Dergi ve günlük gazete aboneliği bulunan kütüphanelerde öğrencilere, fotokopi ve ücretsiz internet imkanı da sağlanıyor. Ayrıca, gece ders çalışmaya ve araştırma yapmaya gelen öğrencilere çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.

- Reklam -

Bu 4 kütüphanenin de 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başlamasıyla İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğüne bağlı “hiç kapanmayan kütüphane” sayısı 5’e ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 21 halk ve çocuk kütüphanesi bulunurken, bu kütüphanelerin bir kısmı haftanın 7 günü saat 20.00’ye, bir kısmı ise saat 22.00’ye kadar açık kalıyor.

Dileriz hem İstanbul’da hem de diğer şehirlerimizde 24 saat açık olan kütüphane sayısı hızla artmaya devam eder.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    İstanbullular şanslı vallahi.

  2. Avatar for Tarbetu Tarbetu dedi ki:

    Tamam, şahane hizmet, eyvallah. Ama yahu Ümraniye neresi, Başakşehir ne taraf, Kartal’da ne işim var? Hani sayılan yerlerin hepsi (Kartal kısmen hariç) muhafazakar kesimin yaşadığı yerler. Yapın şöyle Bakırköy, Şişli, Kadıköy gibi merkezlere de kütüphane görelim yahu. Muhafazakar kesime yapılan yatırımlarda gözüm yok tabii ama Ümraniye’ye gelen insan sayısı ne kadar, Kadıköy’e veyahut Beşiktaş’a gelen insan ne kadar… Bir Taksim’de var adam muhit olarak adam akıllı gidilebilir bildiğim, onu da Cumhuriyetle beraber açmışlar da belediyenin eline kalmış. Gerisi Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye. (Üçü de yan yana semtler)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mima ust

Yerli Distopya “Mima” Raflarda

zaman carki ust

Zaman Çarkı Dizisi, Westworld ve Stranger Things’in Yönetmeniyle Anlaştı