in

Zaman Çarkı Dizisi, Westworld ve Stranger Things’in Yönetmeniyle Anlaştı

Amazon’da yayınlanacak Zaman Çarkı dizisinin ilk iki bölümünü Westworld ve Stranger Things’in yönetmenlerinden biri çekecek.

zaman carki ust
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’da yayınlanacak fantastik ve bilimkurgu dizilerinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kez haberimiz Robert Jordan’ın başyapıtı olan Zaman Çarkı‘ndan.

Kanal yetkililerinin açıkladığına göre dizinin ilk iki bölümü için başarılı Alman yönetmen Uta Briesewitz ile anlaşıldı. Her ne kadar isim olarak pek tanımıyor olsak da aslında severek izlediğimiz pek çok fantastik ve bilimkurgu dizisinin kamera arkasında yer almış biri kendisi. En son Stranger Things‘in beşinci ve altıncı bölümünü, ondan önce de Westworld‘ün “Kiksuya” adlı bölümünü yöneten Briesewitz, bunların yanı sıra Jessica Jones, Altered Carbon, The Defenders, Iron Fist ve Leathal Weapon gibi yapımlarda da yönetmenlik yapmış.

Amazon henüz dizinin ne zaman gösterime gireceğini açıklamış değil. Bununla birlikte kısa süre önce çekimlere Eylül 2019’da başlanacağını ve Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde gerçekleştirileceğini duyurmuşlardı. Dizinin senaristi Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D.) de bir süre önce senaryodan ufak bir kesit paylaşıp Rand, Tam ve Bela’nın yer aldığı bir sahneyi hayranlara sunmuştu.

- Reklam -
- Reklam -

Şimdilik her şey yolunda gidiyormuş gibi görünüyor. Yüzüklerin Efendisi ve Kıyamet Gösterisi gibi yapımlarla elini iyice güçlendiren, Barbar Conan dizisi için de yeşil ışık yakan Amazon, başarılı işler çıkardığı takdirde önümüzdeki yıllarda HBO ve Netflix’in en büyük rakibi olacak anlaşılan…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Abi yalnız başlık clickbait gibi olmuş. Birinden iki diğerinden bir adet bölüm çekmiş. :smiley: Ben sandımki adam tüm sezonların yönetmeni. Bu yüzden,

    bu çok anlaşılır bir şey.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Adam değil, kadın :slight_smile: Ve bu dizilerin her iki üç bölümünü farklı farklı yönetmenler çekiyor, ben ne yapayım? :smiley: Ayrıca spotta yazdım danalar gibi “yönetmenlerinden biri” diye. Oltaya gelmeseydin :stuck_out_tongue:

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Niels Arden Oplev çekse daha iyi.

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Haberler geldikçe merakım da artıyor. Yönetmenin yer aldığı diziler de iyi diziler ama bakalım… Umarım serinin ruhunu başarıyla yansıtırlar ekrana.

  5. Avatar for D-San D-San dedi ki:

    Benim de korkum artıyor @cankutpotter :smiley: Çekime başlanılan tarihlerde Prag’ a gitme düşüncem var :rofl: İçim rahat etsin :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

kutuphane istanbul

İstanbul’da 24 Saat Açık Olan Kütüphane Sayısı Artıyor

spiderman dusmanca devralma inceleme

Spider-Man: Düşmanca Devralma – Düşman Ağlarına Karşılık Örümcek Adam