Menu
in ,

Brandon Sanderson, Elden Ring Sonrası Yeni FromSoftware Oyununu Yazabilir

Brandon Sanderson, Elden Ring ve Dark Souls’un yapımcısı FromSoftware ile bir sonraki oyunun hikâyesini kaleme almak üzere bir görüşme gerçekleştirdi.

Brandon Sanderson, 2022 yılına damga vuran Elden Ring oyununun yaratıcısı FromSoftware ile görüştü. Anlaşma sağlanırsa ünlü fantazi yazarı, sıradaki oyunun senaryosunu kaleme alabilir.

Amerikalı fantazi ve bilimkurgu yazarı Brandon Sanderson, Japon oyun yapımcısı Bandai Namco’nun yeni bir FromSoftware oyunu için kendisine ulaştığını söyledi. Robert Jordan’ın epik fantazi serisi Zaman Çarkı’nı noktalayan isim olmasıyla çıkışa geçen ve sayısız fantastik kitaba imza atan Sanderson, bu fikre sıcak baktığını kaydediyor.

Brandon Sanderson hayranlarının karşısına yeni içeriklerle çıkmaya devam ediyor. Geçen günlerde dört farklı sürpriz roman üzerinde çalıştığını ve her üç ayda bir yeni romanını okurlarıyla buluşturacağını duyurmuştu. Bununla birlikte 2023’ün Sanderson yılı olacağını söylemişti. YouTube canlı yayını üzerinden paylaştığına göre bu iddia gerçek olacak gibi gözüküyor. Çünkü ünlü yazar Sanderson’ı gelecek sene bir FromSoftware oyununda yer alabilir.

- Reklam -

Sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayın sırasında haberi izleyicileriyle paylaşan Sanderson şunları ifade etti:

“Beraber bir şeyler yapabilir miyiz diye merak ediyorlar. Doğrusu ben de merak ediyorum. Aslına bakarsanız zihnimin bir kenarında bir hikâye parçası var. Belki de bu parçayı onlara gönderip ne düşündüklerine bakmam gerekiyor.”

Brandon Sanderson, Elden Ring Hikâyesini Kendisinin Yazması Gerektiğini Söylemişti

Bu yıl çıkan ve oyun tarihi noktasında kendisine oldukça özel bir yer edinen Elden Ring sadece teknik açıdan değil zengin hikâyesi noktasında da eleştirmenlerden tam not almıştı. FromSoftware oyunun yüksek fantazi dünyası için Game of Thrones serisinin ünlü yazar George R.R. Martin ile anlaşmıştı.

Sanderson ise canlı yayınları sırasında verilen karardan memnun olmadığını birçok defa dile getirmişti. Geçen sene yaptığı yayın sırasında Elden Ring için asıl teklifin kendisine gelmesi gerektiğini söylemişti.

“FromSoftware bir fantazi oyunu yapıyor ve bir fantazi yazarına gidiyorlar değil mi? Ve sonra King’s Field oyunlarından beri çıkardıkları tüm oyunları oynayan ve favori oyunlar listesinde sürekli ilk 10 içinde tutan birisi yerine bütün gün kendi sitesinde NFL hakkında yazılar yazan birisine gidiyorlar. Yani, ne düşünüyordunuz ki?

“Eğer bilmiyorsanız, George’a gittiler. Ben de, ‘George oyun oynamaz ki, George’un oyunun ne olduğundan haberi bile yoktur,’ dedim. Neyse, durum bu şekilde.”

Şimdi ise ünlü yazar bir sonraki FromSoftware oyununda kendi senaryosunu konu alacak bir yapıma imza atabilir. Ortaklaşa bir çalışma noktasında iki taraftan da henüz resmi bir açıklama yok.

Siz Brandon Sanderson’ın yazdığı bir FromSoftware oyunu oynamak ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Video Games Chronicle

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version