Menu
in

Star Wars Hayranlarına Müjde: Disney, Her 6 Ayda 1 Yeni Yıldız Savaşları Oyunu Yayınlamak İstiyor

Disney, Star Wars için her yıl en az iki oyun çıkarmak istediğini açıkladı. Dev şirket bu oyunlardan birinin AAA bütçesinde olmasını istiyor.

Disney, Star Wars markasının geleceği için oldukça önemli bir hamle hazırlığında. Dev şirket her yıl Yıldız Savaşları evreninde geçen en az iki oyun yayınlamak istiyor. Bu yapımlardan birinin AAA standartlarında olacağı da iddialar arasında.

Marvel ve Star Wars markaları oyun dünyasındaki adımlarını sıklaştırıyor. Geçen günlerde duyurulan ve Electronic Arts’ın imzasını taşıyacak Marvel’ın yeni oyunu Iron Man hayranların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Star Wars evreni de yeni yapımlarla oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Insider-Gaming yazarlarından Tom Handerson’ın aktardığına göre Disney’in çok çok uzaktaki galaksi için yaptığı planlar arasında her 6 ayda 1 yeni oyun çıkarmak var. Henderson’ın haberine göre Star Wars evreni her yıl büyük bir başlık ile çıkış yaptıktan sonra küçük ölçekteki oyunlarla ve diğer yapımlarla ana tema desteklenecek.

- Reklam -

Halihazırda Disney tarafından resmi olarak onaylanan oyunların yanı sıra yeni yapımlar da geliştirme sürecinde olduğu iddia ediliyor.

Disney Yeni Star Wars Oyunlarını İlerleyen Zamanda Açıklayabilir

Bugüne dek duyurulan oyunlardan en çok dikkat çekeni Quantic Dream’in yapımcılığını üstlendiği Star Wars Eclipse. Oldukça problemli ve sancılı geliştirme aşamalarından geçen eser yakın zamanda oyuncularla buluşamayacağı ifade ediliyor. Yapımın en yakın çıkış tarihi olarak 2026 yılı gösteriliyor.

Problemli geliştirme sürecinden geçen ve süresiz olarak ertelenen diğer bir oyun ise Knight of the Old Republic. Kaynakların belirttiğine göre yeniden yapılan oyun Aspyr Media bünyesinden alınmış durumda. Diğer taraftan bu çapta bir oyun için en erken çıkış tarihinin bile 2024 sonrası olacağı kaydediliyor.

Electronic Arts ve Respawn Entertainment tarafından ise geliştirmeye alınan iki farklı Star Wars oyununun yanı sıra Star Wars Jedi: Survivor yapımı da geliştirme aşamasında.

Ubisoft stüdyoları arasında yer alan Massive Entertainment ise bir açık dünya Star Wars oyunu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Uncharted oyununun yaratıcısı Amy Hennig ise Skydance New Media ile birlikte aksiyon-macera türünde yeni bir oyunu Yıldız Savaşları evrenine getirecek.

Siz Disney’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gaming Bolt

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version