in

Star Wars’un Beklenen Oyunu “Knights of the Old Republic” Süresiz Olarak Ertelendi

Star Wars: Knights of the Old Republic oyunu süresiz olarak ertelendi. Yapımın bulunan iki ismin, geçen aylarda görevinden alındığı söyleniyor.

Star Wars Knights of the Old Republic oyunu ertelendi
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: Knights of the Old Republic oyunu yeniden yapım çalışmalarını süresiz olarak durdurdu. Aspyr Media’nın üstlendiği ve üç yıldır devam eden proje, tasarım yöneticisi ve sanat yönetmeninin kovulmasının ardından erteleme kararı aldı.

Geçen ekim ayında PlayStation 5 oyunları lansmanında duyurulan ve hayranlar tarafından büyük bir heyecanla karşılanan KotOR oyunu erken geliştirme aşamasında birkaç engel ile karşılaşmıştı. Mali durumun oldukça zora soktuğu yapımın kısa bir süre içinde geliştirilmesinin de istenmesi üzerine yapımcı firma gerçekçi tarihlerin istenmesi gerektiğini açıklamıştı.

Bloomberg ve oyun muhabiri Jason Schreier’e göre Aspyr Studios geçen hazirandan bu yana şirket yöneticilerinin oyunun gidişatı hakkında sık sık toplantılar yaptığını ve çalışanlarına ara vermeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca geliştirici şirketin LucasFilm ve Sony için hazırladığı demo gösteriminden sonra tasarım yönetmeni Brad Prince ve sanat yönetmeni Jason Minor’ı “sebepsiz yere” kovduğu da yapılan haberde kendisine yer buluyor. Şirketin proje için daha fazla sponsor bulması gerektiğini söylenirken, oyunun yeni çıkış tarihi olarak ise 2025 yılının sonu gösteriliyor.

- Reklam -

Bloomberg’in aktardığına göre PlayStation lansmanına hazırlanan demo için oldukça fazla zaman ve para harcanmış durumda. Dolayısıyla yatırımcıların projenin devamlılığı konusunda oldukça büyük soru işaretleri de bulunuyor.

Star Wars: Knights of the Old Republic Yapımcıları İddialar Karşısında Sessizliğini Koruyor

Star Wars: Knights of the Old Republic Süresiz Ertelendi

Aspyr şirketinin sahibi Saber Interactive ise yatırımcıları korumak açısından geliştirme çalışmalarına destek olacaklarını söylemişti. Şirket yöneticisi Matthew Karch geliştirme sürecinin zorluğuna dikkat çekerek şu açıklamayı yapmıştı:

“Oyunun inanılmaz olacağına dair şüphemiz yok. Ancak böylesine büyük çaplı oyunların güzel bir hâl alabilmesi için büyük emekler ve uzun süreler gerekiyor. Bunun üzerine bir de eski -çok eski- bir oyunun yenilemesini yapıyorsanız, baştan yeni bir oyun yapıyormuşsunuz demek oluyor.”

- Reklam -

İlk defa 2003 yılında BioWare tarafından oyuncularla buluşturulan KotOR, Star Wars hayranları için oldukça önemli bir yer tutuyor. Skywalker efsanesinden yaklaşık 4 bin yıl öncesini konu alan açık dünya rol yapma oyununda en parlak zamanını yaşayan Jedi’lar, kötülüğünü galaksiye yaymaya çalışan Darth Malak liderliğindeki yeni Sith’ler ile karşılaşıyor. Oyuncuların farklı gezegenler ve güneş sistemlerine gidebildiği ve çok oyunculu bir şekilde oynayabildiği yapım evrenin en bilindik yapımları arasında yer alıyor.

Star Wars: Knights of the Old Republic oyunu için ise Saber Interactive ya da Aspyr Media tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Siz KotOR oyununun süresiz ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyifix Buyifix dedi ki:

    Sad story. Valla üzdü.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Süresiz olarak ertelendiyse daha gelmez, iptal olmuş :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastic Four filmi konusu Marvel

Marvel’ın Başkanı Yeni Fantastik Dörtlü Filmi Hakkında Konuştu: “Başlangıç Hikâyesi Olmayacak”

MGM Stüdyoları, Tomb Raider hakları

MGM Stüdyoları, Tomb Raider’ın Haklarını Kaybetti: Alicia Vikander, Lara Croft’a Veda Edecek