Menu
in ,

Monolit, Kaliforniya’da: 2020’nin İddialı Virallerinden Birisi Macerasına Devam Ediyor

Monolit şimdi de Kaliforniya’da ortaya çıktı. İlk olarak ABD çöllerinde rastlanan 2001: A Space Odyssey esintili monolit, Romanya’nın ardından şimdi de yeniden ABD sınırlarında göründü!

Monolit gündemi meşgul etmeye devam ediyor! Önceki hafta Amerika Birleşik Devletleri’nin batı eyaletlerinden Utah’ta görülen, ardından Romanya’nın Neamt ilinin merkezi Piatra Neamt’te ortaya çıkan yapı, bir kez daha ABD’de göründü.

Sosyal medya birkaç haftadır esrarengiz monolit haberleriyle çalkalanıyor. Her şey Amerika Birleşik Devletleri’nin batı eyaletlerinden Utah’ta, tesadüf eseri keşfedilen metal bir monolit ile başladı. Bir devlet görevlisinin helikopter ile yeryüzü incelerken çölde keşfettiği buluş oldukça ilgi çekti.

Ünlü yönetmen Stanley Kubrick’in 1968 yılında vizyona giren 2001: A Space Odyssey (2001: Bir Uzay Destanı) filmindeymiş gibi duran yapının oraya nasıl yerleştirildiği veya oraya nasıl geldiği hâlâ bilinmiyor. Ancak büyük ihtimalle bir sanatçının yapmış olduğu bir çalışma olduğu varsayılıyor.

- Reklam -

Fakat gündemi meşgul eden monolit haberi sadece bununla sınırlı kalmadı. Utah’taki ilginç yapı daha gündemden düşmeden bir başka monolit de Romanya’nın Neamt ilinin merkezi Piatra Neamt’te bulundu. Tıpkı ABD’deki yapı gibi Romanya’daki yapının da kim tarafından veya ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Her iki monolit de dış yüzeyleri dışında oldukça benzer şekilde gözüküyor.

Kaliforniya’da Bulunan Monolit Yere Bağlı Değil ve Kaynak İzleri Taşıyor

Şimdi de bir yenisi daha Kaliforniya’da ortaya çıktı. Yapı 2 Aralık 2020 günü Kaliforniya’nın merkezindeki San Luis Obispo ilçesinin küçük bir kasabası olan Atascadero’da görüldü. Bölgenin yerel gazetesi Atascadero News’e göre, monolit çarşamba günü Pine Dağı’nın tepesinde görüldü. Gizemli yapıyı görmek ve onunla fotoğraf çekmek için çok sayıda kişi de bölgeye akın etti.

Söz konusu bölge sporcuların sık sık gittiği uğrak bir mekân olduğu için yapının daha önceden orada olmadığı biliniyor. Fakat kimlerin ne zaman veya ne şekilde monoliti oraya yerleştirdiği ise belirsizliğini koruyor. Öncekilerin aksine yeni bulunan monolitin toprağa gömülmediği de anlaşılıyor. Gazete haberinde nesnenin yere bağlı olmadığı için kolayca devrilebileceği belirtiliyor. 3 metre uzunluğunda ve 90 kilo ağırlığında olan yapıda bazı kaynak izleri de mevcut.

Peki siz dünyanın çeşitli bölgelerinde ortaya çıkmaya devam eden bu sütun hakkında ne düşünüyorsunuz? Teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Atascadero News

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version