Menu
in

Avengers: Endgame’de Gördüğümüz Yaşlı Captain America Kaç Yaşındaydı?

Son iki Avengers filminin Görsel Efekt Yapımcısı, verdiği bir röportajda Captain America’yı nasıl yaşlandırdıklarını ve kaç yaşında olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda dijital ortamda yayınlanan Avengers: Endgame, bu sene nisanda vizyona girene kadar bir nevi kapalı kutuydu. Normalde film yayınlanana kadar ya filmin oyuncuları ya da yönetmenleri röportajlar sırasında ufak tefek ipuçlarını ağızlarından kaçırırlardı. Marvel Studios’un hızlıca üstesinden geldiği sahne sızdırılması vakası dışında hiçbir spoiler, hayranların canını sıkmamıştı. Bu sayede izleyenler beyaz perdede filmin her anından son derece keyif almışlardı.

Marvel hayranlarının filmdeki favori anlarından birisi de, Captain America’nın yaşlı bir adam olarak geri döndüğü sahneydi. Steve Rogers bütün Sonsuzluk Taşları’nı zamanda olmaları gereken yerlere bıraktıktan sonra, kalan hayatını biricik aşkı Peggy Carter’la geçirmeyi tercih etmişti. Ve 2023 yılından Sam Wilson’ın sıradaki Captain America olması için, ona kalkanı vermek amacıyla geri dönmüştü. Bu, iki sıkı dost arasındaki iç ısıtan bir sahneydi. Ancak film vizyona girdiğinden beri kafaları kurcalayan bir soru vardı: Avengers: Endgame’in sonunda Steve Rogers kaç yaşındaydı?

Avengers filmlerinin Görsel Efekt Yapımcısı İlk Kez Konuştu

- Reklam -

Avengers: Endgame’in Görsel Efekt yapımcısı Jen Underdahl, Wired ile birlikte uzunca bir röportaja imza attı. Underdahl, Avengers: Infinty War ve Endgame için ne tür çalışmalar yaptıklarından bahsetti. Sıra Captain America’nın yaşlı haline geldiğindeyse kendilerine sordukları sorulardan bahsetti:
“106 sene yaşlanmış bir Süper Asker nasıl görünürdü? Derisi nasıl olurdu? Chris Evans’ın boynundan bir kısmı kestik ki aşırı iri yarı gözükmesin. Ardından özellikle omuzlarının ve genel olarak tüm vücudunun çökük durmasını sağladık ki 106 yaşındaki bir Süper Asker’in görünüşünü verebilelim.”
Jen’in ilk cümlesinde söylediklerine bakıldığında anlaşılan şey Captain America’nın zamanda geriye gittiği yaşına 106 yılın daha eklendiği yönünde. Ama bu çok mantıksız olurdu, çünkü hesaba göre doğduğundan bir yıl öncesine yolculuk yapmış olması gerekirdi (1917).

Muhtemelen söylemeye çalıştığı şey, ikinci cümlesinde ifade ettiği gibi Steve’in 106 yaşına gelmiş olması. Bu şekilde de 1956 yılına yolculuk ettiğini ve kalan zamanını Peggy ile geçirdiğini söyleyebiliriz. (Hadi beraber ufak bir hesap yapalım: Steve Rogers 1918 yılında doğduysa ve 1945 yılında dondurulduysa, 2011 yılında uyandırıldığında 27 yaşında olur. 2023 yılına kadar gerçek zamanda yaşlandığı sürede – yani Endgame filminde- 39 yaşına ulaşır. 39 yaşındayken 1956’ya zamanda yolculuk yaparsa ve 1956 dan tekrar 2023’e dönerse, gerçek zamanda 67 yıl yaşlanmış olur ve bu da onun Yaşlı Captain America sahnesinde 106 yaşında olduğunu mantıklı bir çerçeveye oturtur.)

Captain America’nın Yaşını Tam Olarak Marvel Yöneticileri mi Belirledi?

Jen Underdahl ve ekibine 106 sayısının doğrudan verildiği kesin değil. Ama tahmin edilene göre aşağı yukarı bir yaş söylendi ve onlar da 106’da karar kıldılar. Teoriler bir kenara bırakılacak olursa, Yaşlı Cap’in yaşı hakkında resmi bir açıklama hiçbir yerden gelmedi. Hangi yıla geri gittiği de ne yazık ki bilinmiyor. Marvel resmi bir MCU kronolojisine sahip olduğu için, Kevin Feige ve ekibinin Steve’in tam yaşını bildiğine şüphe yok; sadece bunu resmi olarak söylemiyorlar. Underdahl ve ekibine detaylı çalışma yapmaları amacıyla Cap’in net yaşı gerçekten verilmiş olabilir. Her ne olursa olsun şu ana kadar Yaşlı Captain America’nın kaç yaşında olduğu hakkındaki en büyük ipucu yakalanmış oldu.

Sizce Captain America yaşlı halinde kaç yaşındaydı? Marvel’ın bu tür detayları saklı tutması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Senaristi Yaşlı Captain America Teorisini Onayladı

* Avengers: Endgame Filminden Kesilen Sahneler Ortaya Çıktı!

* Marvel’ı Marvel Yapan 10 Efsanevi Film Sahnesi

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version